Actualitate

Ludovic Orban spulbera minciunile si demagogia populista marca Marcel Ciolacu pe tema crizei energetice. Demonstratie de forta in 8 puncte.

Ludovic Orban spulberă demagogia populistă marca Marcel Ciolacu pe tema crizei energetice. Ludovic Orban răspunde acuzațiilor lui Marcel Ciolacu legate de creșterea prețurilor la energie și gaze din cauza grelei moșteniri.

Incapabil să găsească soluţii pentru a proteja eficient cetăţenii şi companiile de creşterea preţului la energie electrică şi la gazul natural, preşedintele PSD apelează, din nou, la scuza grelei moşteniri. Mai exact, arată cu degetul spre mine, încercând să mă scoată drept ţap ispăşitor pentru creşterile de preţuri, încercând să scape într-un mod jenant de răspundere pentru răspunsurile complet inadecvate şi pentru bâlbâielile guvernului din care face parte PSD, a scris Ludovic Orban într-un mesaj, pe Facebook.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară, la un post TV, că „Ludovic Orban este principalul vinovat de liberalizarea prețurilor la energie în plină pandemie. (…) Este inacceptabil așa ceva. Fără să aibă să aibă un plan și o viziune clară ce se întâmplă. Am renunțat la cărbune.

Sunt mai multe soluții pe care trebuie să le luăm, inclusiv poate redeschidere la Rovinari. Am liberalizat fără să căutăm capacități noi de producție și fără să avem un plan”. Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, fost președinte PNL, a fost fost premier în noiembrie 2019-decembrie 2020 al Cabinetului liberal minoritar ce a urmat guvernării PSD.

Ludovic Orban desființează în 8 puncte acuzațiile legate de majorarea prețurilor la energie lansate de la vârful PSD și îl sfătuiește pe Marcel Ciolacu „să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria de lider de partid aflat la guvernare”.

Voi face câteva precizări pentru a clarifica lucrurile:

1. Chiar dacă guvernul pe care l-am condus a fost practic obligat să abroge prevederi ale infamei OUG 114/2018 pentru a împiedica declanşarea procedurii de infringement contra României pentru încalcarea Regulamentului 943 al UE, Guvernul are la dispoziţie instrumentele de intervenţie pentru a diminua impactul creşterii preţurilor şi pentru a asigura protecţia cetăţenilor şi a companiilor.
2. Guvernul şi ANRE sunt actorii instituţionali care trebuie să adopte măsurile de protecţie.

3. Chiar dacă nu deţin portofoliul energiei, cei din PSD răspund solidar cu partenerii lor de guvernare pentru sărăcirea populaţiei şi falimentarea companiilor româneşti.
4. Conducerile ANRE, HIDROELECTRICA, NUCLEARELECTRICA au fost numite de majoritatea parlamentară şi de guvernele PSD.

5. În ceea ce priveşte companiile, readuc aminte că noi am propus şi includerea companiilor, altele decât IMM-urile, în măsurile de protecţie, lucru neacceptat de către majoritatea PSD-PNL-UDMR.
6. CET Rovinari nu are de ce să fie redeschis pentru că este în funcţiune (nici măcar atât nu ştie).

7. În 7 din cei 10 ani în care nu s-a construit de către stat nicio capacitate nouă de producţie de energie, la putere a fost PSD e nevoie să readuc aminte de blocarea construcţiei reactorului 3 şi 4 pe o perioadă de 7 ani ca urmare a unei înţelegeri, cel puţin ciudate, cu o companie chinezească sau de faptul că investiţia de la Iernut este blocată tot din cauza unui contract marca PSD?
8. CSAT nu poate să facă ceea ce nu este capabil guvernul să facă.

În concluzie, îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să lase deoparte demagogia politicianistă şi să îşi facă datoria de lider de partid aflat la guvernare”, a concluzionat Ludovic Orban.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.