Actualitate

Orban: Voi ataca la CCR legea certificatului verde. Restrictioneaza dreptul fundamental la munca. Este o prostie, creeaza în mod pervers o obligatie de vaccinare.

Ludovic Orban, care afirmă că este vaccinat cu trei doze de ser anti-COVID, declară că nici el, nici parlamentarii care îl susţin nu vor vota proiectul implementării unui certificat verde COVID la locul de muncă. 

Ludovic Orban mai arata că acesta creează discriminare, restricţionează dreptul fundamental la muncă şi că “acest certificat verde până la urmă nu face altceva decât să creeze în mod pervers o obligaţie de vaccinare“.

“Atât poziţia mea, cât şi a colegilor mei este aceea de a vota împotriva certificatului verde. Vreau să fac menţiunea, eu sunt vaccinat şi cu a treia doză, sunt un om care cred în vaccin, a salvat milioane şi milioane de vieţi”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la România Tv.

Acesta a precizat că “vaccinurile anti-CVID încă nu sunt foarte clare”. Fostul lider liberal consideră că implementarea unui certificat verde “este o prostie”, Orban explicând că acesta “nu ajută la combaterea pandemiei”.

“Persoanele vaccinate transmit virusul, cu certitudine. Sigur că poate să existe o mică diferenţă care încă nu e cuantificabilă în procente, dar o persoană vaccinată poate să transmită virusul. Păi dacă o persoană vaccinată poate să transmită virusul, ce motiv pot să invoc eu ca să creez o segrerare în societate, ca să creez o discriminare între persoanele vaccinate care transmit virusul şi persoanele… (…)

Nu ai nici un fel de motiv legitim pe de o parte să creezi o discriminare între persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate atâta timp cât persoanele vaccinate transmit virusul în egală măsură cu persoanele nevaccinate. Doi: aici e vorba de restrângerea unor drepturi fundamentale, dreptul la muncă”, a afirmat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a adăugat că dacă ar fi fost prim ministru, “cu siguranţă” ar fi susţinut acelaşi punct de vedere. “E contraproductiv inclusiv din punct de vedere epidemiologic, ca nu spun că nu ai niciun fel de legitimitate pentru restrângerea unor drepturi.

Eu vă spun: acest certificat verde până la urmă nu face altceva decât să creeze în mod pervers o obligaţie de vaccinare. Practic, îi obligă pe oameni să se vaccineze sau să se testeze”, consideră Ludovic Orban.

Orban a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională o astfel de lege, pentru că reprezintă “o încălcare a unor drepturi fundamentale”.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.