Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Social Media

Mai ai acasă bancnota de 100 de lei cu Bălcescu, din vremea lui Ceaușescu? Află cât valorează acum. Te poate îmbogăți

Probabil cea mai cunoscută bancnotă din istoria României este cea de 100 de lei din vremea lui Ceaușescu. Foarte probabil, există oameni care le au și acum acasă. Ei bine, trebuie să știți că valoarea sentimentală a acestora este dublată în prezent de una strict pecuniară. Mai pe scurt, te poți îmbogăți cu ajutorul lor.

Cât valorează acum bancnota de 100 de lei cu Bălcescu, de pe vremea lui Ceaușescu
Bancnota de 100 de lei cu Bălcescu, de pe vremea lui Ceaușescu, rămâne poate ”hârtia de bancă” de care românii s-au atașat cel mai mult. Există și o explicație pentru acest lucru. A fost una din cele mai longevive bancnote din istoria României, locul doi la acest capitol, ea intrând în circulație în 1952. Inițial, Bălcescu a apărut pe hârtia albastră doi ani mai devreme, însă atunci ea valora 1.000 de lei, din ea tăindu-se zerouri în urma denominării făcute de comuniști.

Până în 1991 a circulat, ea fiind retrasă din circulație pentru că era considerată prea ”atașată” regimului lui Ceaușescu, deși pe față avea chipul lui Nicolae Bălcescu, fruntaș al Revoluției de la 1848, iar pe verso înfățișa Ateneul Român. Era cea mai valoroasă bancnotă a României la acea dată, fiind urmată de cea de 50 de lei, care îl înfățișa pe Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Unirii, iar pe spate era imprimată imaginea Palatului Culturii din Iași.

Mulți români au păstrat acasă bancnota cu Bălcescu, iar acum sunt vești bune pentru cei care vor să le valorifice. Pe olx, acestea au ajuns să se vândă cu valoarea care era imprimată pe ele, adică 100 de lei, numai că actuali. Mai valoroasă este cea cu Alexandru Ioan Cuza, care poate ajunge și la 200 de lei, fiind considerată mai rară.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.