Actualitate

Marcel Ciolacu, despre respingerea proiectului de lege privind pasaportul Covid: Nu îmi cereti să îmi schimb pozitia.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat, joi, să precizeze dacă social-democraţii îşi vor schimba poziţia faţă de proiectul de lege privind prezentarea certificatului verde la locul de muncă, respins miercuri în plenul Senatului.

Nu îmi cereţi să îmi schimb poziţia sau să comentez ceea ce a spus domnul doctor Streinu Cercel. Cred că specialiştii, în acest moment, trebuie să găsească soluţiile cele mai bune. De aceea facem astăzi şi aceste întâlniri, pentru că orice lege este perfectibilă şi atunci să putem veni cu amendamentele cele mai bune, a declarat Ciolacu.

Totodată, liderul PSD a transmis că doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, va anunţa ce a decis cu partenerii sociali cei mai afectaţi de pandemie şi criza energetică în legătură cu certificatul verde, inclusiv despre includerea testelor de anticorpi în proiectul de lege.

Reamintim că, miercuri, Senatul a respins, la limită, controversatul proiect de lege vizând obligativitatea certificatului verde pentru angajaţii dintr-o serie de domenii de activitate, precum sănătate, învăţământ. Au votat pentru proiect PNL, UDMR şi USR iar împotrivă PSD şi AUR.

Anterior votului, atât AUR cât şi PSD au criticat dur proiectul, aceştia acuzând încălcarea drepturilor omului şi transmiţând (AUR) că românii vor ieşi în stradă cu furci şi topoare dacă se adoptă legea. Reprezentanţii celor două partide au mai susţinut că în spitale mor şi vaccinaţi şi nevaccinaţi că nu sunt medicamente, că nu e oxigen etc.

Pentru PSD a vorbit Streinu Cercel, care a susţinut că proiectul de lege e greşit conceptual, ştiinţific, pentru că şi persoanele vaccinate şi cele nevaccinate se pot infecta la fel de uşor cu Sars-CoV-2.

Ceea ce trebuia făcut era să se vadă care e incidenţa în populaţie, a declarat Cercel, care a pledat pentru testareLIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.