Actualitate

Marcel Vela: Acord între MAI și BOR, pentru distribuirea Paștilor și a Sfintei lumini

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut marți seară, o declarație de presă, în care a anunțat felul în care forțele MAI vor ajuta credincioșii în perioada sărbătorilor de Paști, în baza unui acord între MAI și BOR.

Vela Acord între MAI și BOR

„În această seară nu voi anunța o nouă Ordonanță Militară. Am considerat că este necesar să vă prezentăm acordul semnat astăzi între MAI și Patriarhia Română. Am avut în vedere că foarte mulți români vor sărbători Sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni.(…)
Pentru a nu exista riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, MAI vine în sprijinul BOR, executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi și o alinare spirituală tuturor celor care trec în prezent prin momente grele, vom ajuta BOR la împărțirea Sfintelor Paști, cât și a Luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a spus Marcel Vela.

„Având în vedere dorința de a se oferi credincioșilor ortodocși o anumită consolare prin distribuirea Paștilor și a Sfintei lumini venite de la Ierusalim, între Patriarhia Română și MAI s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată, în forma de mici prescuri, stropită cu agheasmă și vin, numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, în 16 aprilie, după Sfânta liturghie, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri, 17 aprilie, și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 07.00 – 17.00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, evident, cu respectarea măsurilor de protecție – mască sanitară, distanță socială, distanța fiind marcată în fața locului special amenajat exact ca la magazinele alimentare.
În declarația pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea: ‘pentru ridicarea sfintelor Paști de la biserică’ și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective”, a explicat ministrul.

„Distribuirea Sfintei lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orelor 19.00, se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne aflate în misiune sâmbătă, începând cu ora 20.00”, a spus Vela.

„Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor. În zonele carantinate, Sfânta lumină va fi dusă cu ajutorul personalului MAI de la centrele episcopale la parohiile din zonele carantinate”.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.