Social Media

Marion Cotillard într-o expediţie organizată de Greenpeace în Antarctica

Actriţa de Oscar Marion Cotillard călătoreşte în Antarctica în cadrul unei expediţii Greenpeace prin care se doreşte evidenţierea ”ratei alarmante” a schimbărilor cu care se confruntă acest continent, relatează miercuri Press Association.

Actriţa franceză, cunoscută mai ales pentru rolul din filmul ”La Vie En Rose” din 2007 despre viaţa cântăreţei Edith Piaf, este însoţită în această expediţie de biologi marini, dar şi de vedeta din ”Vikings” Gustaf Skarsgard şi d actriţa chineză Ni Ni.

Grupul, ai cărui membri s-au înscris ca ambasadori oceanici ai Greenpeace, doreşte să scoată în evidenţă impactul schimbărilor climatice, al poluării cu plastic şi al pescuitului industrial asupra coloniilor de pinguini, balenelor şi altor vieţuitoare acvatice.

Cotillard vorbeşte în numele celor care militează pentru înfiinţarea unei reţele de sanctuare oceanice la nivel global. ”Antarctica este o pustietate îngheţată care ar trebui să fie departe de impactul uman, însă chiar şi cele mai îndepărtate zone de pe planeta noastră se schimbă într-un ritm alarmant”, a declarat ea.

”Este pentru prima dată când am trăit pe o navă şi este uimitor să-mi petrec timpul alături de echipajul Greenpeace şi de oamenii de ştiinţă care sunt aici şi care desfăşoară o activitate crucială pentru înţelegerea ameninţărilor cu care se confruntă oceanele, cum ar fi schimbările climatice, pescuitul industrial şi poluarea cu plastic”, a povestit actriţa.

”Planeta noastră este o planetă albastră: oceanul acoperă mai mult decât fiecare continent la un loc. Cu toţii suntem responsabili să o protejăm”, a adăugat ea.

Expediţia de patru săptămâni, cu navele Greenpeace ”Esperanza” şi ”Arctic Sunrise”, va implica şase oameni de ştiinţă de la Stony Brook University şi Northeastern University din Statele Unite care conduc cercetări pentru a afla modul în care activităţile umane transformă această regiune.

Ei vor călători în mai multe insule din jurul Peninsulei Antarctice pentru a aduna date despre starea de sănătate a coloniilor de pinguini.

”Oceanele din întreaga lume sunt afectate de o presiune tot mai mare, iar Antarctica nu face excepţie. Ameninţările cu care se confruntă această sălbăticie îndepărtată subliniază urgenţa sporită a apelului nostru pentru un puternic tratat internaţional în domeniul oceanelor şi crearea unei reţele globale de sanctuare oceanice care să permită vieţii marine să prospere”, a declarat Louisa Casson, responsabilă pentru campanii oceanice în cadrul Greenpeace.

Heather J Lynch, profesor asociat de ecologie şi evoluţie la Stony Brook University, care conduce cercetarea ştiinţifică, a declarat: ”Vom colecta date despre starea coloniilor de pinguini în locuri care nu au fost studiate corespunzător sau nu au fost niciodată studiate după anii ’70, ceea ce ne va permite să observăm ritmul schimbărilor din această regiune în ultima jumătate de secol. Pinguinii sunt specii-santinelă, iar studiindu-i putem înţelege modul în care schimbările climatice şi pescuitul afectează mediul antarctic”.

Această călătorie este ultima etapă din expediţia Greenpeace ”Pole To Pole”, din Arctica până în Antarctica, care promovează un nou tratat al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru oceanele lumii.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.