Actualitate

Mark Rutte, Premierul olandez: Romania in vizorul Olandei. Olanda vrea executarea imediata a tarilor cu datorii. Printre acestea este cum era de asteptat si Romania. Schengen ramane un vis frumos…

Premierul olandez Mark Rutte (foto), întrebat despre posibile reforme ale reglementărilor fiscale ale UE, a susţinut că ţările membre ar putea avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi reduce datoriile dacă se angajează să adopte mai multe reforme structurale, transmite Reuters.

„Dacă statele ar face mai mult în privinţa reformelor, aceasta ar putea duce la o cale mai lungă pentru reducerea datoriei … Dar, pe de altă parte, Comisia trebuie într-adevăr să penalizeze acele ţări care nu-şi îndeplinesc obligaţiile din Pactul de stabilitate şi creştere”, le-a spus jurnaliştilor Rutte, aflat într-o vizită la Paris.

UE revizuieşte regulile fiscale – Pactul de stabilitate şi creştere – care limitează deficitul guvernamental sub pragul de 3% din PIB, iar datoria sub 60% din PIB. Prevederile Pactului au fost suspendate începând din 2020 pentru a oferi guvernelor o marjă de manevră mai largă în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Însă, acum că economia a revenit pe creştere, regulile bugetare ar urma să fie reintroduse de la începutul lui 2023, chiar dacă vor suferi unele modificări pentru a ţine cont de noile realităţi economice ale UE, respectiv nivelul ridicat al datoriei publice şi necesitatea unor investiţii publice mari pentru a contracara schimbările climatice.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.