Actualitate

Marți, Marea Britanie! Bătălia pentru BREXIT se tranșează în Camera Comunelor

Parlamentarii Albionului sunt chemați marți, 15 ianuarie, să decidă pașii pe care trebuie să-i urmeze actualul premier Theresa May pentru a scoate Mare Britanie din UE! Sau să spună STOP BREXIT!

Theresa May

Deși premierul May face de câteva zile apeluri disperate către membrii Camerei Comunelor ca planul să de BREXIT să fie aprobat, se pare că tabăra celor care consideră că ieșirea din UE este o prostie va avea câștig de cauză. Efectul?

  • un acord de ultim moment cu UE;
  • ieşire dezordonată din Uniune;
  • un nou referendum;
  • rămânerea în blocul comunitar.

“Sunt unele persoane la Westminster (parlamentul britanic – n.red.) care ar dori să amâne sau chiar să oprească Brexit-ul şi care vor folosi orice mijloc pe care îl au la îndemână pentru a face acest lucru”, a declarat Theresa May în urmă cu câteva ore!

În acest context patru știri par a fi extrem de importante.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

  1. Celebrul jurnal The Guardian lansează ideea că Uniunea Europeană se pregăteşte să amâne Brexitul până în iulie din cauza faptului că premierul britanic Theresa May nu va obţine aprobarea parlamentului privind acordul negociat!
  2. Într-o scrisoare către britanici, peste 100 de parlamentarii europeni consideră că dacă “se execută” BREXIT-ul atunci va fi un dezastru atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Europa. Din cei 751 de eurodeputaţi, scrisoarea a fost semnată deja de 111. Scrisoarea mai poate fi semnată până la data de 21 ianuarie, a explicat un europarlamentar german pentru agenţia DPA.
  3. Parlamentul de la Londra urmează să se pronunţe marţi prin vot asupra acordului premierului May de ieşire a Marii Britanii din UE, după ce votul a fost amânat luna trecută, deoarece guvernul May urma să fie învins!
  4. Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord (DUP), care o sprijină pe Theresa May, a afirmat că scrisoarea Uniunii Europene care oferă mai multe asigurări în legătură cu introducerea unui mecanism de ”backstop” privind graniţa post-Brexit a Irlandei nu merge destul de departe și ”Scrisoarea nu are caracter obligatoriu”.

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.