Sport

Mărturia căpitanului lui Dinamo după ce a patrulat prin Ferentari. „Ți-e scârbă. Acolo e zonă de război”

Se aștepta să dea piept cu Karabatic, în schimb situația actuală l-a adus în postura de a patrula prin Ferentari. Căpitanul lui Dinamo a făcut mărturisiri după experiența sa de polițist.

Mărturia căpitanului lui Dinamo după ce

Mărturia căpitanului lui Dinamo după ce a patrulat prin Ferentari

Sportivii de la Dinamo au fost puși la dispoziția MAI, din cauza lipsei de personal. Astfel, aceștia au fost chemați la ordin și au ieșit în stradă, în uniforma de Poliție. Dan Savenco, pivotul echipei de handbal Dinamo București, se numără printre noii oameni ai legii aflați la datorie pe străzile Capitalei. Și nu oriunde, ci în Ferentari, unul dintre cartierele rău famate ale Bucureștiului. La 34 de ani, uriașul de 2 metri din lotul lui Dinamo a trăit o experiență șocantă, pe care nu și-o putea imagina până acum. Subinspectorul Dan Savenco a fost marcat de ceea ce a întâlnit în aceste zile în Ferentari. A ajuns pe Aleea Livezilor și a văzut imagini de coșmar.

„Am o săptămână ca polițist deja. Și, bineînțeles, am ajuns pe celebra Alee a Livezilor. Omule, e favelă! Nu poți să-ți închipui exact, nu poți să descrii în cuvinte, uitați-vă pe net și apoi înmulțiți cu o sută ca să vă dați seama de realitate. Când am intrat pe stradă, am văzut șobolani mai mari ca o mâță. La început, am fost cu mașina, cu Loganul, dar ăsta e lux, când mergi la patrulare orice se poate întâmpla. Nu se gândește nimeni că ești sportiv, poți să fii și Messi. Am văzut ce nu credeam că există și ceea ce nu cred că o să mai văd în viață.

Mărturia căpitanului lui Dinamo după ce

Te înfurii, ți-e milă, ți-e teamă, ți-e scârbă, sunt atâtea sentimente ce te năpădesc. Vrei să ajuți, vrei să fugi, nu-ți vine să crezi, dar e un coșmar real. Ceea ce vedeți la TV din filmele americane, din ghetouri, sau viața la țară, în zone sărace. E pistol cu apă, pe lângă ce e în Aleea Livezilor”, a povestit Dan Savenco pentru Libertatea.

„E zonă de război”

Dan Savenco nu își imagina că poate exista așa ceva în capitala României. Consideră că e un stres continuu pentru un polițist să se afle în acea zonă. Și chiar le-a spus colegilor săi din Poliție acest lucru. „Voi, cei care patrulați pe aici, care trebuie să rezolvați conflicte aici, voi sunteți eroi! Lumea vă înjură, dar cum naiba puteți trăi în stresul ăsta continuu? Am crezut că tot ce arată la TV e supradimensionat, dar realitatea rea n-o știe nimeni cu adevărat până nu ajungi aici

În Ferentari, am crezut inițial că am ajuns la facultate, înainte să fac liceul. De fapt, să reziști acolo e mai greu decât să-l învingi pe Karabatic și tot PSG-ul lui (n.r. – Dinamo e calificată în optimile Ligii Campionilor, unde ar fi trebuit să joace cu PSG)”, a mai precizat Savenco.

Handbalistul care a îmbrăcat uniforma de polițist pentru a ajuta la respectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare speră să nu fie cazul să bată pe cineva. „Am și eu doi metri, eu sper că or să zică singuri că stau în casă când mă văd! Dar m-au atenționat: ‘Domnule, sunt încăpățânați, aveți grijă. Să vă așteptați să fiți provocați.’ Ce să mai, e zonă de război”, a spus căpitanul lui Dinamo.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.