Sfaturi Utile

Mască textilă, reutilizabilă, confecționată de sine stătător!

Măștile reutilizabile, foarte practice și confortabile, pot fi un adevărat colac de salvare în perioadele dificile (pentru persoanele alergice sau predispuse la infecții). Ele pot fi confecționate ușor, de sine stătător, mai ales dacă aveți mașină de cusut acasă. Dar nici coaserea manuală a măștilor textile nu necesită eforturi deosebite. Aveți nevoie de doar câteva materiale simple și puțin timp liber, ca să coaseți suficiente măști reutilizabile pentru sine și pentru cei dragi!

Cel mai bine ar fi să alegeți material gros, de bumbac sau să împăturiți materialul subțire în 2-3 straturi. Dimensiunile materialului trebuie să fie 20 x 36 cm. De asemenea, aveți nevoie de 2 bucăți de elastic. Îndoiți materialul în jumătate (ca să obțineți un dreptunghi cu dimensiunile de 18 x 20 cm), astfel încât fața lui să se afle în interior. Când veți coase masca, prindeți și elasticele în colțurile ei (ele trebuie să fie paralele cu marginile transversale ale măștii).

Așezați primul elastic în interiorul materialului împăturit, paralel cu o margine transversală. Coaseți marginea transversală, prinzând primul capăt al elasticului la nivelul unuia dintre capetele ei. Când veți ajunge la celălalt capăt, fixați al doilea capăt al elasticului la nivelul lui.

Momentan lăsați marginea longitudinală liberă ca atare, pentru a putea întoarce masca pe față.

Procedați similar cu cealaltă margine transversală și celălalt elastic: începeți să coaseți marginea, prinzând un capăt al elasticului lângă primul colț, după care continuați să o coaseți până la colțul paralel, fixând capătul opus al elasticului la nivelul lui. Astfel elasticele vor fi fixate în interiorul măștii.

După aceasta întoarceți masca pe față și realizați pliurile (3 sau 4 pe fiecare margine transversală). Este extrem de simplu: îndoiți puțin marginea și fixați pliul obținut cu un ac. Coaseți continuu tot perimetrul măștii: manual sau la mașina de cusut.

Masca textilă obținută se ține bine pe față și vă va servi mult timp. Bineînțeles, trebuie să o spălați și să o călcați după fiecare utilizare.

Spor la treabă! Aveți grijă de dumneavoastră!

The post Mască textilă, reutilizabilă, confecționată de sine stătător! appeared first on Retete-Usoare.eu.

Powered by WPeMaticoLIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.