Sanatate

Masuri de ultima ora: Ce se intampla cu serviciile medicale in starea de alerta…

Miniștrii Marcel Vela, Virgil Popescu și Raluca Turcan au anunțat într-un briefing la Palatul Victoria ce măsuri vor fi adoptate în ședința de Guvern. Printre măsuri se numără prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie, acordarea de zile libere pentru părinți până pe 12 iunie și acordarea de consultații medicale la distanță.

Masuri de ultima ora: Ce se intampla cu serviciile medicale in starea de alerta...

Ce se întâmplă cu serviciile medicale în starea de alertă. Măsuri de ultimă oră
În ceea ce privește sistemul medical din țara noastră, vom avea următoarele măsuri:

– vor fi alocate sume suplimentare privind decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanelor infectate sau carantinate.
– consultațiile medicale la medicii de familie și în ambulatoriu vor fi acordate la distanță, se va face decontarea fără cardul de sănătate.
– serviciile medicale acordate în unitățile de asistență medicale vor fi decontate la nivelul activității realizate efectiv. Se vor suplimenta sumele decontate în caz de nevoie.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că azi va înceta starea de urgență și va fi declarată starea de alertă pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor. Acesta a mai menționat:

”Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă.”

De asemenea, a precizat că își va asuma conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Trebuie să ținem cont în modificare de decizia Curții Constituționale: modificarea nu poate să afecteze drepturi și libertăți, pentru că drepturile și libertățile pot fi afectate, temporar, doar prin lege și parlamentul a adoptat legea, care va intra în vigoare luni”, a mai declarat Ludovic Orban.

Așadar relaxarea măsurilor se va face treptat, iar starea de alertă ne va aduce înapoi o mică parte din libertățile pe care le aveam.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.