Actualitate

Măsuri SEVERE pentru Brexit. Europa întră în CRIZĂ. Cum va fi afectată România

România a început să-şi ia măsuri de siguranţă pentru un Brexit fără acord care are un mare potenţial pentru generarea unei crize fără precedent.

Se iau măsuri în privința controalelor vamale, iar firmele sunt avertizate că vor fi costuri suplimentare întrucât Marea Britanie devine stat terț. „Un Brexit fără acord are un mare potențial de criză”, a declarat șefa reprezentanței Comsiei Europene în România.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, avertizează că „ieșirea Marii Britanii din Uniune fără acord nu reprezintă o chestiune abstractă, ci una care ne poate afecta. Nu am emoții în privința modului în care România este pregătită, dar am emoții legate de campania de informare”, a spus ministrul Ciamba. Care a mai subliniat că Brexitul este un proces neobișnuit pentru UE, o lebădă neagră.

„Comerțul dintre UE și Marea Britanie va fi ghidat de reguli ale Organizației Mondiale a Comerțului, potrivit clauzei națiunii celei mai favorizate. Vor fi reintroduse taxe vamale de 8% pentru importul de autovehicule, 19% pentru băuturi alcoolice și 12% pentru pește și carne de miel, produse exportate de britanici către piața europeană.

Șansele unei ieșiri fără acord cresc cu fiecare zi ce trece, ceea ce înseamnă potențial mare de criză în multe sectoare”, declară reprezentanta Comisiei Europene pentru România

Exporturile europene, implicit ale României, vor fi afectate de taxele vamale, de controalele veterinare și de costurile de transport.

România a suplimentat personalul vamal cu 200 de posturi. Reprezentanții Camerei de Comerț fac apel la firme să precizeze cum percep efectele Brexitului și anunță lansarea unei platforme electronice de dialog între mediul de afaceri și instituții.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.