Sanatate

Maternitatea din Sibiu primeşte vaccinuri anti – tuberculoză BCG după patru luni de asteptare…

Până la sfârşitul săptămâni, maternitatea din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va primi, necesarul pentru un an şi jumătate de vaccinuri anti-tuberculoză BCG, a anunţat liderul judeţean al USR PLUS, Ruxandra Cibu Deaconu.

„După mai bine de 4 luni în care aceste vaccinuri au lipsit în totalitate din maternitatea Sibiu, acestea vor fi distribuite până la sfârşitul acestei săptămâni, asigurând necesarul pentru aproximativ 1 an şi jumătate”, a scris marţi, Ruxandra Cibu Deaconu, pe pagina sa de Facebook.

Conform Ruxandrei Cibu Deaconu, consilier judeţean, copiii mai mari de trei luni, care nu au fost vaccinaţi în maternitate, vor fi testaţi BCG la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.

„Pentru copiii mai mari de 3 luni cărora nu le-a fost administrat vaccinul în maternitate vor avea nevoie de o testare BCG în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie. Pentru restul, vaccinarea va începe de îndată ce dozele ajung la Sibiu”, a specificat aceasta.

Aşadar, Ministerul Sănătăţii a anunţat, la începutul luni iulie, că a finalizat „toate procedurile necesare” achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi trimise joi către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, dar şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie livrate în perioada următoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.