Retete Culinare

Mega batonul „Snickers” — un desert surprinzător!

Vă propunem să pregătiți un tort delicios, care propriu-zis reprezintă un mega baton „Snickers”. Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

Pentru caramelul cu arahide:

-160 ml de apă;

-350 g de zahăr;

-30 g de unt;

-100 ml de smântână pentru frișcă min. 30%;

-350 g de arahide prăjite (fără sare).

Pentru nuga:

-300 g de miere;

-450 g de zahăr;

-150 g de albușuri (de la aproximativ 5 ouă medii);

-45 g de pastă de arahide (opțional).

Pentru glazura de ciocolată:

-120 + 120 + 280 g de ciocolată cu lapte;

-30 + 30 + 100 g de ciocolată neagră;

-200 g de pastă de ciocolată cu nuci (Nutella);

-30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți forma, în care veți asambla desertul (noi am folosit o tavă pentru chec, cu dimensiunile de 30 x 10 x 8 cm). Tapetați-o cu hârtie de copt, îndoindu-o și tăindu-o în prealabil, astfel încât să se aranjeze în mod ideal pe pereții și fundul tăvii. Dacă veți folosi o formă de silicon, nu este necesar să o tapetați cu hârtie de copt.

2.Rupeți 120 g de ciocolată cu lapte și 30 g de ciocolată neagră în bucățele. Puneți-le într-un bol potrivit. Topiți-le pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Noi le-am topit în cuptorul cu microunde — sunt suficiente 60 secunde, dar trebuie să le scoateți și să le amestecați după fiecare 15 secunde, ca să se topească uniform.

3.Transferați ciocolata topită în formă. Răspândiți-o uniform pe fundul și pereții ei, folosind pensula de silicon. Dați tava la frigider.

4.Pregătiți caramelul cu arahide: puneți apa și zahărul într-o crăticioară. Puneți-o pe foc și așteptați până când veți obține un sirop de culoarea chihlimbarului (auriu). Luați-l de pe foc. În timpul acestui proces nu trebuie să amestecați conținutul crăticioarei.

5.Adăugați untul și smântâna pentru frișcă în caramelul fierbinte. Amestecați cu telul până la omogenizare, având grijă să nu vă opăriți cu aburii formați.

6.Adăugați arahidele prăjite (puteți să le înlocuiți cu alte nuci) și amestecați cu ajutorul unei spatule.

7.Lăsați caramelul cu arahide să se răcească complet (puteți să-l dați la frigider).

8.Pregătiți nuga: puneți mierea într-o crăticioară și așezați-o pe foc mediu-mare. Când aceasta va începe să clocotească, adăugați zahărul și amestecați cu grijă până la omogenizare. Apoi lăsați compoziția rezultată să se încălzească în continuare.

9.Între timp bateți albușurile până la apariția vârfurilor persistente (ca să se bată bine, ele trebuie să fie la temperatura camerei).

10.Reveniți la siropul de pe foc. Zahărul din compoziția lui trebuie să se topească complet: pe spatula scufundată în el nu trebuie să rămână niciun fel de cristale. Luați-l de pe foc.

11.Bătând continuu cu mixerul pornit la viteză mică, turnați siropul fierbinte în spuma de albușuri. Astfel ea va începe să se prepare termic. După ce îl veți încorpora complet, continuați mixarea pe parcursul câtorva minute, până când nuga se va răci. Ea trebuie să fie omogenă și destul de densă.

12.Adăugați pasta de arahide și amestecați până la omogenizare cu ajutorul spatulei sau mixerului.

13.Scoateți forma din frigider. Adăugați caramelul cu arahide în ea, răspândindu-l într-un strat compact și uniform, fără goluri.

14.Umpleți spațiul rămas cu nuga, astfel încât să rămână doar câțiva milimetri liberi la suprafața formei. Răspândiți-o uniform cu spatula. Loviți forma de masă de câteva ori.

15.Dați forma la frigider pentru minim 60 minute (chiar mai bine — la congelator).

16.Puneți 120 g de ciocolată cu lapte și 30 g de ciocolată neagră (rupte în bucățele) într-un bol potrivit. Topiți-le în mod similar. Apoi, folosind pensula de silicon, răspândiți-le uniform pe suprafața stratului de nuga. Trebuie să o acoperiți în totalitate.

17.Dați forma la congelator pentru aproximativ 2 ore sau la frigider pentru 8 ore.

18.Pregătiți glazura: puneți pasta de ciocolată cu nuci într-un bol adânc. Adăugați 280 g de ciocolată cu lapte, 100 g de ciocolată neagră (rupte în bucățele) și uleiul. Topiți-le pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde și amestecați-le până la omogenizare.

19.Scoateți desertul din tavă și îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui. Așezați-l pe un suport înalt (noi am folosit 3 boluri mici) pus pe o tavă: astfel veți putea aplica mai ușor glazura.

20.Turnați glazura pe suprafața desertului. El trebuie să fie acoperit complet și cât mai uniform. Dacă este necesar, folosiți spatula sau un cuțit mare, ca să o răspândiți cât mai bine. Acest proces trebuie realizat rapid, deoarece glazura se întărește repede.

21.Folosind o linguriță, puteți să realizați un model văluros pe suprafața desertului.

22.Transferați desertul pe un platou potrivit. Dați-l la frigider până când glazura se va întări.

23.Porționați-l și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Mega batonul „Snickers” — un desert surprinzător! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.