luni 24 septembrie 2018 8:10 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Meteo / MESAJ de ULTIMA ORA de la ANM: ROMANII sa fie pregatiti pentru FENOMENE METEO PERICULOASE!
Adpres Market

MESAJ de ULTIMA ORA de la ANM: ROMANII sa fie pregatiti pentru FENOMENE METEO PERICULOASE!

AdpresFM - Radio Online Stations  

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat, în urmă cu puţin timp, că probabilitatea repetării episodului de la Timișoara, când o furtună violentă a făcut prăpăd în luna septembrie a anului, este foarte mare.

„Evenimentul de la Timișoara din 17 septembrie nu a fost un caz singular. Au mai fost în istoria măsurăturilor meteorologice astfel de fenomene. Din păcate convecția rapidă a ceea ce înseamnă producerea unor astfel de fenomene, cu siguranță va mai fi posibilă în România, în contextul în care de la an la an am înregistrat așa cum am spus creșterea frecvenței acestor fenomene.

O să vă dau și o statistică. Anul trecut ANM a emis un număr de 3.693 de avertizări meteorologice de tip nowcasting care se referă tocmai la aceste tipuri de fenomene, fie că vorbim de furtuni, de precipitații, ploi torențiale sau grindină.

În 2017 am emis un număr de 4.211, în 2011 emiteam undeva la 2.600 în medie pe an”, a declarat Elena Mateescu, potrivit dcnews.ro.

De asemenea, directorul ANM le-a transmis românilor să ia în considerare mesajele ce vor fi transmise prin aplicația RoAlert, care urmează să fie implementată.

„Trebuie să fim pregătiți, să conștinetizăm ceea ce înseamnă aceste fenomene. Nu în ultimul rând, să luăm în considerare, mesajele ce vor fi transmise prin aplicația RoAlert care urmează să fie implementată. E important să le luăm în considerare, indiferent de locul în care ne aflăm”, a mai spus Elena Mateescu.

Sursa:observator.tv

Post-ul MESAJ de ULTIMA ORA de la ANM: ROMANII sa fie pregatiti pentru FENOMENE METEO PERICULOASE! apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com