miercuri 19 septembrie 2018 8:12 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / Mesajul socant al unui preot ortodox, despre scandalul sexului oral mimat la Balul Bobocilor: „Acei tineri trebuie să-şi trăiască tinereţea…”
Adpres Market
colaj

Mesajul socant al unui preot ortodox, despre scandalul sexului oral mimat la Balul Bobocilor: „Acei tineri trebuie să-şi trăiască tinereţea…”

AdpresFM - Radio Online Stations  

All for Romania
All for Romania – Stiri din Romania si Diaspora

Tinerii implicaţi în organizarea Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Augustin Maior“ din Cluj au fost demişi din funcţiile de conducere ale Colegiului Elevilor.

În timp ce colegiul de la liceul mai sus amintit a deschis o anchetă pentru a afla dacă a fost vreun profesor implicat, iar poliția desfășoară verificări legate de consumul de alcool, un preot din Cluj îndeamnă oamenii la clemență, pace și liniște pe acest subiect.

Pozele cu adolescenţi mimând sex oral la Balul Bobocilor din Cluj au fost făcute de un fotograf amator care, ulterior, le-a postat pe Facebook.

După ce fotografiile au devenit virale și au fost distribuite de peste 1.000 de persoane, tânăra care le-a postat pe contul de Facebook le-a șters la rugămintea elevilor care au fost prezenți la bal.

Eleva care a postat pozele: „Nu văd să fie ceva rău în chestia asta, nu văd nişte acte sexuale. (…) le văd ca nişte simple probe la un bal. (…) Am postat chestia asta pentru că mi s-a părut normal… ştiu că e partea mea de vină pentru că s-a răspândit în toată lumea, dar n-am ştiut unde se va ajunge“, a afirmat tânăra.

Una dintre elevele participante la balul bobocilor din Cluj a povestit pentru DigiFM cum s-a întâmplat totul.

Fotograful amator spus că „nu l-a surprins acea probă“ de la Balul Bobocilor întrucât „au mai fost probe de genul şi în alţi ani, la alte licee, chiar dacă nu am fost eu fotograf“. „Nu mi s-a părut nimic ieşit din comun“, a afirmat acesta.

Contact de Adevărul.ro, preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, spune că într-o situaţie cum e cea de la balul bobocilor ar fi bine ca lumea să „nu arunce cu pietre“ întrucât acele imagini arată că în societatea românească încă există o mare carenţă etică şi de educaţie.

„Acei tineri trebuie să-şi trăiască tinereţea, dar să o trăiască în aşa fel încât să nu le fie ruşine de ea mai târziu“, afirmă preotul, pentru Adevărul.ro

Pe o idee similară insistă şi Alexandra Sântu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Cluj. „Să nu urmărim ce s-a întâmplat neapărat, ci pur şi simplu cauza de la care pornesc lucrurile acestea şi motivul care îi determină pe elevi să facă lucruri din-astea. Şi să punem accentul pe remedierea situaţiei de la bază, nu la sfârşit, după ce se răsfrânge într-o acţiune“, afirmă Alexandra.

Tânăra mai crede că o soluţie pentru remedierea situaţiei ar fi orele de dirigenţie, în cadrul cărora chiar să se facă dirigenţie, iar elevii să primească sfaturi legat de dezvoltarea lor persoanală, să fie sprijiniţi, şi nu să se facă latină, matematică sau orice altă disciplină pe care o predă dirigintele de regulă.

Anchetele sunt în desfășurare!

Inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus, declară că nu se ştie cine a organizat Balul Bobocilor, dar cert e că nu şcoala.

„N-a fost o acţiune organizată de şcoală, n-a participat nimeni nici din conducere, nici dintre diriginţi, nici dintre profesorii de la şcoală la această acţiune, că a fost o acţiune privată. Şcoala va face o analiză să vadă dacă este cineva implicat şi dacă s-a încălcalt regulamentul de ordine interioară“, susţine acesta.

Potrivit inspectorului, elevii implicaţi în organizarea Balului Bobocilor – preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul de la Consiliul Elevilor de la „Augustin Maior“ – au fost daţi jos din funcţii de Consiliul Judeţean al Elevilor.

O altă anchetă o fac şi cei de la poliţie legat de un eventual consum de alcool, ce reiese din unele fotografii ce circulă pe Internet.

„Materialele apărute în presă cu privire la un eveniment la care au participat minori sunt analizate de către poliţişti, fiind dispuse verificari pentru a se stabili exact starea de fapt şi dacă sunt întrunite elementele vreunei fapte contravenţionale sau de altă natură, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă“, afirmă Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Sursa informații: Adevărul.ro

Mesajul socant al unui preot ortodox, despre scandalul sexului oral mimat la Balul Bobocilor: „Acei tineri trebuie să-şi trăiască tinereţea…”
Editor

Adpres.ro : Romania Online – Fara Cenzura

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com