Vremea

Meteo, cand vin si daca vin ninsorile?! Prognoza de weekend si prognoza meteo aproximativa pentru lunile decembrie si ianuarie 2022.

Pentru a vorbi despre ninsori trebuie să vorbim în primul rând despre precipitații la nivel general, adică ar trebui să avem precipitații și ca ele să se transforme sub formă de ninsoare în zona de munte. In următoarea perioadă nu ne așteptăm la o perioadă bogată în precipitații, ceea ce înseamnă că nici ninsori în zona de munte nu vor fi.

Dacă vorbim despre temperaturi, spre exemplu, pentru luna decembrie se estimează că vor fi temperaturi în jurul mediei climatologice. Temperatura medie lunară pentru luna decembrie ar fi de aproximativ – 1 grad, este media, asta înseamnă că în zona de munte putem avea temperaturi mult mai coborâte față de -1 grad.

Pentru luna ianuarie, de asemenea, temperatura în jurul normelor, iar temperatura medie lunară pentru luna ianuarie ar fi în jurul valorii de -2 grade., a explicat meteorologul de serviciu ANM, Mirela Polifronie.

Putem visa la o iarnă mai blândă?
Putem visa la o iarnă mai blândă. Vă spuneam că estimările arată că temperaturile vor fi în jurul normelor, însă este foarte greu să estimăm în acest moment exact dacă vom avea, de exemplu, viscol. Astfel de fenomene nu pot fi prognozate cu mult timp înainte. Administrația Națională de Meteorologie elaborează prognoze pentru următoarele 7 zile, 4 zile în care sunt detaliate, iar 3 zile ca tendință.

Să vorbim acum dacă vor fi episoade de viscol în luni decembrie-ianuarie este destul de devreme, însă nu excludem. Oricum în lunile decembrie-ianuarie temperaturile medii lunare se situează sub -1, cu siguranță vom avea nevoie de încălzire în case., a mai spus Mirela Polifronie.

Vremea din acest weekend: Ploile ne vor ocoli
Din păcate, pentru secetă, și în următoarele zile ploile ne vor ocoli. Poate vor fi doar izolate în regiunile estice și sudice ale țării. (…) Ne așteptăm ca mâine și poimâine, temperaturile să fie ridicate, vom avea o vreme lipsită de ploi.

Ar fi ceva șanse duminică, luni, în prima zi a lunii noiembrie, să avem ploi slabe, burniță, în sudul țării, însă vorbim despre ploi destul de slabe., a explicat meteorologul ANM.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.