Vremea

Meteorologii anunta ca lucrurile se schimba in rau pe planeta. Ce ne asteapta in 2019 este greu de imaginat

Sunt sanse mari sa nu uitam prea usor anul 2019. Ne asteapta lungi perioade de seceta, dar si vijelii puternice.

Este avertismentul meteorologilor care au analizat schimbarile climatice din ultima perioada si care vad ca lucrurile se schimba in rau pe planeta.

Numai anul trecut ANM a emis peste 5700 de avertizari de fenomene extreme. Au fost de 3 ori mai multe, ca in 2011. Vremea se schimba si nu in bine. De la un an la altul temperatura medie din Romania este in crestere.

Incalzirea globala ne afecteaza si o resimtim prin schimbarile bruste de temperatura de la o zi si alta, dar si de la un an la celalalt. Un exemplu este ziua de 22 martie. In 2019 este soare si se inregistreaza 16 grade. In aceeasi zi, anul trecut, meteorologii emiteau un cod portocaliu de vreme rea. In Capitala ningea viscolit.

2018 a fost al treilea cel mai calduros an de cand se fac masuratori, dupa 2015 si 2007. Tot anul trecut s-a inregistrat cea mai calduroasa luna aprilie din 1961 si pana acum. Si 2019 a inceput in forta. In data de 4 februarie ne-am bucurat de 20 de grade.

Elena Mateescu, director ANM: “Daca in 2011, ANM emitea in medie 1700 de mesaje de vreme severa imediata, in 2018 au fost emise 5769 de mesaje. Si iata ca in primele luni ale acestui an a fost depasit numarul de mesaje emise in aceeasi perioada a anului trecut. Fapt care confirma ca de la o luna la alta, de la un an la altul aceste fenomene extreme sunt tot mai frecvente si intense.”

Incalzirea globala este efectul clar al poluarii, capitol la care stam foarte prost. Comisia Europeana cere Romaniei de mai bine de un an sa ia masuri in special in Bucuresti, Iasi si Brasov. Culmea este ca la intrunirea meteorologilor, Ministrul Mediului a spus e datoria autoritatilor locale sa faca ceva.

Gratiela-Leocadia Gavrilescu, Ministrul Mediului:“Masurile trebuiesc implementate in fiecare domeniu de activitate, sa reducem emisiile de gaze cu efect de sera, emisiile de CO2.”

La acest capitol, nici macar echipa Ministrului Mediului nu ar fi un exemplu de urmat. Timp de 16 minute, cat Gratiera Gavrilescu a dat interviuri masina a asteptat-o cu motorul pornit, poluand inutil.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.