Vremea

Meteorologii au emis o noua avertizare de fenomene extreme! Cod Portocaliu si Cod Galben de ploi abundente, grindina si vijelii pentru jumatate de tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizari meteo de Cod Portocaliu si Cod Galben de furtuni pentru aproape jumatate din tara.

Intervalul de valabilitate este de sambata, 8 iunie, intre orele 10.00-23.00.

Fenomenele vizate sunt manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata si cantitati de apa insemnate.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15- 5 l/mp, iar pe arii restranse 35-40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si serilor.

Avertizare meteorologica Cod Galben

Interval de valabilitate: 8 iunie, intre orele 12.00-23.00. Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica.

In estul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali vor fi intervale cu manifestari de instabilitate atmosferica. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp, iar izolat 40-50 l/mp.

Avertizare meteorologica Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 8 iunie, orele 14.00-21.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferica accentuata

In nordul si estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si pe arii restranse 50-60 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata.

Cascada Bucias   

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.