Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

Mihaela Bilic: Grija mare cand consumati grapefruit. Ce trebuie să știți despre consumul de grapefruit. Efectele adverse.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui fruct foarte îndrăgit de către români, pentru că este considerat sănătos, dar care ne poate provoca probleme de sănătate. Este vorba despre grapefruit – un fruct vedetă la care apelează multe doamne când vor să scape de kilogramele în plus.

Ce trebuie să știți despre consumul de grapefruit

Prima și cea mai importantă recomandare oferită de către medicul nutriționist Mihaela Bilic este să nu luăm medicamente cu suc de grapefruit. Specialistul spune că nu există dovezi că sucul acestui fruct ar topi grăsimea, dar că sigur nu face casă bună cu medicamentele.

Motivul ține de faptul că sucul de grapefruit conține o substanță care blochează enzimele hepatice, iar anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim, ajungând în sânge într-o cantitate mare.

Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora, spune Mihaela Bilic. De asemenea, conform specialistului este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic și hipolipemiant.

O precizare esențială este că în afară de grapefruit, restul fructelor din categoria citricelor (portocală, clementină, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.