joi 18 octombrie 2018 3:28 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Mihail Neamţu | De ce se revoltă tinerii?
Adpres Market
proteste-noiembrie-20151

Mihail Neamţu | De ce se revoltă tinerii?

AdpresFM - Radio Online Stations  

proteste - noiembrie 2015

Oamenii s-au săturat de dispreț, de batjocură, de ilegalitate, dar și de sărăcie.

Tinerii care demonstrează în București n-au slujbe stabile, nici propriile lor case, mașini bengoase sau economii la bancă. Mulți fac naveta și trăiesc de la o lună la alta. Tinerii se simt amenințați de corupție și trădați de reprezentanții Statului român, chiar dacă nu cer în fața Guvernului salarii, indexări, ajutoare sociale sau pensii generoase.
Acum vestea bună a zilelor acestea: până la alegerile locale din 2016, vor mai apărea partide noi, platforme civice, candidați independenți, televiziuni online, lideri noi, cvasi-necunoscuți astăzi. Democrația locală va lua avânt în Transilvania, cu precădere.
La scara istoriei, cleptocrația mai are zile puține. Întrebare: va permite Parlamentul participarea partidelor noi fără prag electoral sau vot pe liste? Va presa Klaus Johannis în această direcție?
Tinerii au bun-simț și disprețuiesc doar ostentația. Se știu reculege și își cinstesc morții. În schimb, nu pot uita complicitatea ierarhiei BOR cu politicienii corupți ai tranziției. Anul trecut, un sobor de preoți îi cânta „vrednic este” Baronului Dragnea. Anul acesta, Patriarhia cânta osanale unui C. V. Tudor.

proteste - noiembrie 2015
Ostenația și limbajul lucru deranjează. Primenirea fiecărei ogrăzi se face cu instrument diferite, însă ea chiar nu trebuie amânată acum, la un sfert de veac după Revoluție. România ca fi puternică atunci când va reface relația de încredere între cetățeni și politicieni, între cler și popor.
Din acest motiv nici nu prea înțeleg povestea secularistă cu „Vrem spitale, nu biserici”. De ce? Mai întâi, sunt destule farmacii pe metru pătrat! Eu chiar vreau prevenție pentru români, nu medicație cu tone de antibiotice. Vreau mai degrabă grădini, parcuri, piste de bicicletă și locuri de joacă pentru copii.

Doi, știu că în spitale mulți dintre medici sau asistente sunt creștini. Pe la slujbe în biserici ajung mulți bolnavi sărmani care au nevoie de vindecare spirituală sau trupească.
Cred că o manifestație masivă și sinceră poate fi deturnată. Cum? Lansând teme secundare, fără miză de moment. Cum? Plasând agenți provocatori pe lângă lideri genuini. Dezbinând între ei românii nevinovați. Care era, totuși, sloganul? Uniți, salvăm întreaga Românie!

 

(Scriitor și antreprenor român, doctor în teologie al Universității din Londra. Autorul scrie frecvent la adresa: www.mihailneamtu.org)

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com