Actualitate

Mihaly Varga, Ministrul ungar de Finante: Ungaria nu sustine sanctiuni împotriva sectorului energetic rusesc. Cei care cer extinderea sanctiunilor vor ca Ungaria sa plateasca pretul razboiului.

Ministrul ungar de finanţe Mihaly Varga (foto) a afirmat luni, într-o postare video pe Facebook, că Ungaria nu susţine sancţiuni împotriva sectorului energetic rusesc, afirmând că măsurile impuse deja împotriva Rusiei au un impact substanţial asupra economiei ungare.

Cei care cer extinderea sancţiunilor vor ca Ungaria să plătească preţul războiului

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat de asemenea luni că Europa nu poate opri pur şi simplu, peste noapte, utilizarea petrolului şi gazelor din Rusia, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut noi sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei, propunând un boicot asupra petrolului şi gazelor din această ţară.

Există dependenţe diferite între ţări şi trebuie să avem în vedere acest lucru. Nu putem pur şi simplu să închidem utilizarea petrolului şi gazelor peste noapte, chiar şi din Rusia, a afirmat Johnson.

El a spus că o astfel de decizie legată de interzicerea energiei ruseşti ar trebui să fie una luată de comun acord, după ce fiecare ţară se asigură că are proviziile necesare: (…) să ne asigurăm că ne mişcăm cu toţii în aceeaşi direcţie.

Declaraţiile oficialilor europeni vin după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat în urmă cu o zi că Statele Unite analizează împreună cu aliaţii din Europa posibilitatea de a interzice importurile de petrol din Rusia.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat încă de lunea trecută că toate importurile de ţiţei din Rusia vor fi interzise, fiind vorba de o industrie de care au beneficiat foarte mult preşedintele Putin şi oligarhii săi.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.