Actualitate

Mike Pompeo face apel la autoritățile irakiene să dea dovadă de reținere în timpul protestelor

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a făcut apel la premierul Irakului, Adel Abdul Mahdi, să dea dovadă de „maximă reținere” în ceea ce privește intervenția forțelor de ordine în timpul protestelor din Irak, potrivit Al Jazeera.

În timpul unei discuții cu premierul irakian, Mike Pompeo i-a recomandat acestuia să discute cu protestatarii și să încerce să rezolve problemele care îi nemulțumesc pe aceștia.

Totodată, oficialul american a condamnat violențele din Irak și a adăugat că cei care „au încălcat drepturile omului trebuie să fie trași la răspundere”.

Protestele împotriva corupției, calității slabe a serviciilor publice și a ratei ridicate a șomajului au început săptămâna trecută la Bagdad și în încă trei orașe din sudul țării. Manifestanții solicită „căderea regimului” și au aprins focuri în jurul clădirilor administrației centrale și ale sediilor partidelor politice.

Guvernul de la Bagdad a activat starea de urgență în capitala irakiană și în orașele sudice Nassiriya, Amara și Hilla, ca urmare a începerii schimburilor de focuri între protestatari și forțele de ordine.

Peste 100 de persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine în Irak de la izbucnirea protestelor din această țară.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.