vineri 21 septembrie 2018 6:53 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / Ministerul Muncii a facut anuntul: „Salariul mediu a crescut cu…” Iata cu cat vor primi mai mult angajatii la salariu…Informatiile sunt oficiale: Vi se pare destul, verilor?
Adpres Market

Ministerul Muncii a facut anuntul: „Salariul mediu a crescut cu…” Iata cu cat vor primi mai mult angajatii la salariu…Informatiile sunt oficiale: Vi se pare destul, verilor?

AdpresFM - Radio Online Stations  

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale saluta cresterea salariului mediu net anuntata de Institutul National de Statistica in comunicatul remis: „Castigul salarial mediu nominal net a fost de 2487 lei, in usoara crestere fata de luna precedenta cu 3 lei (+0,1%)”.

Totodata, INS a constatat si o crestere a salariului mediu net in luna februarie a anului 2018, fata de aceeasi luna a anului trecut: „Comparativ cu luna februarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,2%”.

INS a mai constatat cresteri ale salariului mediu net si in sectorul bugetar: „in sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (+1,1%), respectiv in administratie publica (+0,6%)”.

Singura exceptie, si anume aceea din domeniul sanitar („Castigul salarial mediu net a scazut in sanatate si asistenta sociala, -2,1%, comparativ cu luna precedenta”) se explica prin faptul ca, in luna februarie, numarul zilelor nelucratoare (opt) a fost mai mic decat in luna ianuarie (11).

Mentionam ca, in sanatate si asistenta sociala, zilele nelucratoare, care se acopera prin garzi si asigurarea continuitatii, se platesc cu un spor de pana la 100% din salariul de baza. Astfel, in luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 si 24 ianuarie, carora li se adauga opt zile de week-end, fata de februarie, cand au fost libere doar cele opt zile de week-end.

Mai mult, in luna ianuarie in sanatate s-au angajat 4.000 de cadre sanitare, iar pentru februarie se estimeaza o angajare de acelasi nivel. Aceasta inseamna o crestere lunara de circa 1% a personalului, in special cu salarii de debutant, adica mai mici. Precizam ca si in anii anteriori, 2016, respectiv 2017, s-a inregistrat o fluctuatie similara intre lunile ianuarie si februarie, in ceea ce priveste salarizarea, din aceleasi motive precum cele enuntate anterior, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Sursa

Citeste si : Este oficial! ”50 de lei, lunar, pentru fiecare familie”! Noua lege a fost promulgată chiar de Klaus Iohannis! Vezi și tu care este procedura și dacă te încadrezi:

Citeste si : Este oficial! ”50 de lei, lunar, pentru fiecare familie”! Noua lege a fost promulgată chiar de Klaus Iohannis! Vezi și tu care este procedura și dacă te încadrezi:

Legea privind stimularea participarii la invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, prin decret oficial.

Noile prevederi legislative sunt menite să încurajeze dreptul la educație al copiilor care provin din familii defavorizate. Primind bani de la stat lunar, părinții vor fi mult mai motivați să își trimită copiii la școală.

Chiar dacă acești bani nu acoperă întocmai necesarul de cheltuieli ele unui preșcolar, oficialii consideră această măsură un prim pas spre o deschidere mai mare spre educație, încercând să se stopeze astfel creșterea alarmantă a analfabetismului.

Astfel, fiecare familie cu probleme materiale va primi lunar un tichet în valoare de 50 lei. Bineînțeles, pentru a intra în posesia acestui tichet, părinții trebuie să se supună anumitor condiții esențiale, după cum urmează ne informează avocat.net:

1.venitul lunar pe membru de familie sa fie de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o singura persoana

2.varsta minima a copilului sa fie de trei ani, implinita oricand pe parcursul anului scolar curent

3.copilul sa nu fie mai mare de sase ani, varsta implinita dupa data de 1 septembrie a anului scolar curent.

Astfel, părinții se obligă să își trimită copiii la grădiniță/școală, justificate fiind doar absențele din cauză medicală.

Sursa

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com