Actualitate

Ministrul Budăi respinge varianta FMI de a stopa creșterea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la Romania TV că este exclus varianta propusă de FMI de a stopa creşterile pensiilor.

„Este exclus, pe scurt, aceasta varianta este exclusa. Noi pentru acest an avem tot ce ne trebuie, avem bugetat in legea bugetului, avem in OUG 114 am prevazut acest atacat la CCR dovedit nefondat, am prevazut majorarea de la 1 septembrie. Pe legea bugetului de anul acesta am prevazut legea recalcularilor.  Anul trecut deficitul la pensii a fost spre 0. Estimarile in acest an sunt pe excedent. Avem si motive sa estimam acest lucru prin cresterea masei salariale prin transferul contributiilor au crescut incasarile. Suntem intr-o logica si o dinamica dorita si calculata.  Au fost diferente substantiale intre estimari si realizari, noi am fost mai ponderati in estimari fata de ce am realizat, cresterea din 2017. Eurostat care nu este o prelungire PSD a dat o cifra de crestere pe trimestrul 1 de 5,1%. Ne-am propus ca veniturile sa creasca, pentru acest an nu avem nici o sincopa, nu vom intra in logica taierilor. Asigur pensionarii si bugetarii ca nu se stopeaza cresterile.

Se discuta de imprumut si cheltuieli, am pus la dispozitie niste cifre comparativ cu UE, care spune sa nu fie datoria mai mare de 60%, noi suntem la 34,5%. Ne uitam in structura datoriei si vedem ca 3% este pe termen scurt care vine dintr-un imprumit de 20 miliarde, restul de 97% e pe termen lung. Asta e o maturitate financiara. Avem 46 de mii de decizii calculate, 43798 puse in plata. Am continuat activitatea. Pana la 30 septembrie se va intampla. Dupa acel salt va urma o evoluie liniara. Asa ne-am propus”,  a declarat Marius Budăi.

Articolul Ministrul Budăi respinge varianta FMI de a stopa creșterea pensiilor apare prima dată în Cronica Romana.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.