Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Ministrul Cîmpeanu, despre începerea şcolii pe 5 mai. El cere revenirea la logică

cimpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit la Antena 3 despre unele măsuri pe care le consideră ilogice în desfăşurarea învăţământului în vreme de pandemie- Scolile îşi reiau cursurile pe 5 mai.

„Am făcut o solicitare către Ministerul Sănătății vineri, am prezentat acest lucru cu o zi înainte și Comitetului Interministerial conform căreia revenirea la școală să se facă inclusiv pentru clasele terminale fără înjumătățirea efectivelor. Am prezentat o serie de argumente precum respectarea regulilor sanitare în școli mai mult decât în alte locuri, importanța examenelor naționale pentru clasa a VIII-a și a XII-a. Este o lipsă de logică în care ne-am încadrat până acum: în aceeași școală, cu două clase identice ca suprafață, într-una învață elevi de clasa a IV-a cu efectiv complet, ceea ce e foarte bine, iar în cealaltă învață elevi de clasa a VIII-a cu efectiv înjumătățit. Nu are nici un fel de logică. Și pentru școlile speciale este foarte important să permitem revenirea cu prezență fizică. În școlile speciale sunt peste 27000 de elevi, mare parte din ei cu tulburări inclusiv din spectrul autist, elevi care au nevoie de prezență fizică și de cabinete de stimulare de logopedie, de chinetoterapie care nu pot fi asigurate în online,” a spus ministrul Educaţiei.

Aurelia Apostol, AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.