Actualitate

Ministrul Culturii: Muzeele și librăriile, printre primele care se vor redeschide

Primele instituții de cultură care s-ar putea redeschide după relaxarea restricțiilor legate de coronavirus în România sunt muzeele, bibliotecile și librăriile, a spus minstrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la RFI, precizând însă că nu toate muzeele își vor redeschide porțile, ci numai acelea unde pot fi implementate anumite măsuri de siguranță.

Muzeele și librăriile primele deschise

Bogdan Gheorghiu declară că ”acolo unde spațiile sunt generoase și se va permite instalarea unui sistem clar de orientare a fluxului vizitatorilor. Vor fi lucruri pe care le vom decide de comun acord cu Ministerul Sănătății, acolo se va putea relua vizitarea muzeelor, dar acolo unde spațiile nu vor permite crearea acestor circuite specifice pentru perioada pe care o traversăm acum cu toții, acolo cu siguranță nu vor fi redeschise porțile, până când nu vom avea 100% siguranța că nu se pune în pericol sănătatea nimănui”.

”Exact ca și în cazul muzeelor și bibliotecile și librăriile intră în aceeași categorie de activități cu publicul, mă refer la categoria de risc, deci vor fi printre primele instituții”, a adăugat ministrul.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.