Actualitate

Ministrul de Interne, întrevedere cu ambasadorul SUA la București

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit marți cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Potrivit unui comunicat al MAI, cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România și SUA în contextul pandemiei cu noul tip de Coronavirus.

„În ceea ce privește aspectele din planul afacerilor interne, în timpul discuțiilor a fost evidențiată cooperarea foarte bună dintre autoritățile române și americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii, a migrației și a traficului de persoane”, arată comunicatul citat.

Totodată, a fost subliniată necesitatea intensificării relațiilor dintre cele două state în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului României.

„O temă importantă aflată pe agenda discuțiilor a fost includerea României în Programul Visa Waiver (VWP), ocazie cu care ministrul Ion Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităților române de a continua eforturile pentru includerea țării noastre în VWP.
În semn de apreciere, ministrul român i-a oferit Ambasadorului Statelor Unite ale Americii *Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, precizează comunicatul.

AMPress

Powered by WPeMaticoLIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.