Actualitate

Ministrul Educației renunță la propunerile criticate

ministrul educatiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi dimineață concluziile cu privire la desfășurarea anului școlar. Astfel, se renunță la propunerile criticate, iar examenele naționale se susțin la datele stabilite inițial. Vacanța de primăvara va fi între 2 aprilie – 4 mai pentru toți elevii cu excepția anilor terminali, iar anul școlar se va încheia cel mai târziu la 25 iunie pentru toate clasele.

Ministrul Educației a anunțat cum se va desfășura anul școlar 2020 – 2021:

– Examenele naționale se vor desfășura ca până acum: 22 – 25 iunie Evaluarea Națională, 28 iunie – 1 iulie Bacalaureatul.
– Toți elevii, mai puțin anii terminali, intră în vacanță de primăvara între 2 aprilie – 4 mai, anii terminali rămân conform calendarului actual. Pentru ani terminali, vacanța de Paște va fi: 2 – 11 aprilie – sărbătorile Pascale catolice, 30 aprilie – 9 mai – sărbătorile Pascale ortodoxe.
– Clasele terminale: structura anului școlar nu va suferi nicio modificare. 12 – 29 aprilie, clasele terminale participă online.
– Ultima zi de școală: 25 iunie. Excepție fac anii terminali – 18 iunie. „Nu se intra în iulie”.
– Reducerea semestrului 2 cu o săptămână (tezele semestriale nu se mai susțin, se pun mai puține note), se pot comprima activitățile de încheiere a mediilor fără ore remediale.
– Filiera tehnologică – se renunță la „Săptămâna altfel”

Mai mult pe digi24.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.