Sanatate

Ministrul Sănătății, anunț trist cu privire la valul patru al pandemiei. Ce noi restricții vor fi introduse.

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra pericolele care vor veni odată cu cel de-al patrulea val al pandemiei, predominant cu tulpina Delta., Ioana Mihăilă a menționat, de asemenea, faptul că va exista o categorie de persoane mult mai afectată decât ceilalți cetățeni. Odată cu creșterea numărului de cazuri, în România vor fi introduse restricții care să evite transmiterea comunitară a virusului.

Persoanele care vor fi cele mai afectate de valul patru. Valul patru a lovit deja mai multe țări din lume, astfel că, autoritățile din România se pregătesc pentru momentul în care cazurile de coronavirus vor crește din nou. Spre deosebire de valurile anterioare, Ioana Mihăilă susține că de această data, cei mai afectați vor fi cei nevaccinați.

Potrivit statisticilor, în urma infectării cu tulpina Delta, în țara noastră s-au înregistrat trei decese, niciuna dintre aceste persoane nefiind vaccinate. Ministrul Sănătății îi încurajează pe cetățeni să se vaccineze, aceasta fiind singura soluție pentru a scăpa de forme grave. „Chiar dacă numărul cazurilor a crescut, oamenii vaccinați nu au risc să dezvolte cazuri severe. De asta trebuie să fim conștienți, de fapt. Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că așa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați”, a spus Ioana Mihăilă, la Digi24.

Tulpina Delta, responsabilă pentru cazurile care vor exploda în luna august

Potrivit acesteia, în luna august, tulpina Delta va ajunge să predomine în mai multe țări, iar autoritățile se așteaptă ca România să se afle printre acestea.

„Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și în România. Din ce vedem că s-a întâmplat în alte țări – o creștere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aștepta ca acest lucru să se întâmple și în România”, a menționat ministrul Sănătății.

Întrebată de noile restricții care ar putea fi introduse în România, Ioana Mihăilă a vorbit deschis despre situațiile care vor putea apărea pe viitor. Potrivit acesteia, nu există încă discuții legate de acest subiect, incidența cazurilor fiind una mică până acum.

Restricțiile care ar putea fi intorduse

Dacă situația o va impune, restricțiile îi vor viza, în special, pe cei nevaccinați, acestea putând fi aplicate, în special, în spații închise, cu restricții privind numărul de persoane prezente.

„Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să resticționăm acele evenimente care se desfășoară în spații închise cu un număr mare de participanți, dacă aceștia nu sunt vaccinați.

Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa guvernului. Nu este o propunere, pentru că în acest moment cifrele referitoare la incidență sunt bune, așa că în acest moment nu discutăm de restricții.

Nu cred că masca în aer liber, cel puțin pentru persoanele vaccinate, va fi necesară. Spațiile care au un risc mare de transmitere sunt spațiile închise sau zonele foarte aglomerate. Dar acum, pe cifrele acestea ale pandemiei, nu intră în discuție restricțiile. Cred că trebuie să ne uităm la incidență, la paturi COVID ocupate și la numărul de paturi de terapie intensivă ocupate, atunci când luăm o decizie”, a adăugat ea.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.