Sanatate

Miracol in Iasi: O femeie complet oarbă și-a recăpătat vederea, dupa o operatie de extirpare a unei tumori de pe creier.

Caz halucinant la Iași unde o femeie complet oarbă a început să vadă după ce a fost operată la cap. Medicii i-au scos o tumoră gigant care măsura opt centimetri și era poziționată chiar la baza craniului. 

O femeie operată la cap și-a recăpătat vederea

Cazul vine de la Iași și o are în prim plan pe o femeie în vârstă de 63 de ani care avea pe creier o tumoră de opt centimetri. Aceasta a fost operată de către medicii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu. Directorul medical al instituției spitalicești a spus că a fost o adevărată provocare pentru întreaga echipă să opereze această pacientă.

Tumora era poziționată foarte prost, chiar la baza craniului și împingea și îngloba structuri foarte importante cerebrale, vase importante, dar și nervii optici. Din acest motiv, pacienta nu vedea nimic, nici măcar lumina. A fost o intervenție chirurgicală de mare angajament, extrem de grea, iar medicii s-au consultat înainte cu pacienta și cu familia ei, pentru că riscurile erau foarte mari.

Femeia în vârstă de 63 de ani a stat șapte ore în operație, timp în care medicii au făcut tot ce au putut ca să o scape de tumoră. După intervenție, pacienta și-a revenit rapid, iar la doar două zile distanță a început să vadă din nou. Aceasta a fost marea surpriză pentru medici.

A fost o provocare pentru noi să operăm pacienta. Noi pentru asta suntem aici, să încercăm să ajutăm pe fiecare. Nu vede încă perfect, dar odată ce o să-și rezolve cataracta de pe ochiul stâng sperăm să vadă foarte bine, a declarat directorul medical Marius Dabija pentru Observator.

Cum se simte femeia care a scăpat de tumora de pe creier

Pacienta în vârstă de 63 de ani a declarat că se simte bine și că este foarte mulțumită de personalul medical care o îngrijește. Femeia a spus că nu o durea nimic și că a aflat că are o tumoră pe creier și că nu există altă soluție decât intervenția chirurgicală.

După ce s-a consultat cu medicii și cu familia, femeia cu tumoră de opt centimetri pe creier, a acceptat să fie operată și iată că a fost cea mai bună decizie din viața ei.

Acum se simte bine și își dorește să-și rezolve și problema la ochi. Are cataractă la unul dintre ochi și după ce va fi operată va vedea mult mai bine, după cum au spus și medicii.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.