Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Mircea Coșea: România trăiește din împrumuturi, tot e pe datorie

Mircea Cosea 1

Profesorul Mircea Coșea atrage atenția că România va intra într-o perioadă de austeritate. Deficitele sunt foarte mari, împrumuturile la fel și e nevoie de tăierea cheltuielilor.

„Creșterea aceasta economică cu care se laudă domnul premier nu e o creștere economică, e, de fapt, o revenire de la scăderea pe care am avut-o. Creșterea economică, potrivit unor definiții standard, e creșterea pornind de la un plus. Noi pornim de la un minus, deci e o revenire.

Revenirea aceasta, care pare că e spectaculoasă, după cum spune domnul premier, are în spate o realitate extrem de îngrijorătoare, extrem de rea, pentru că ea se bazează pe trei elemente care ne duc de fapt într-o gaură pe care foarte greu o vom putea umple cu rezultate economice mai târziu”, a declarat Mircea Coșea, pentru B1 TV.

Profesorul a explicat apoi că nivelul împrumuturilor va depăși curând 50% din PIB, dacă nu cumva a făcut-o deja, și atunci Guvernul va fi nevoit, potrivit legii, să ia măsuri de reducere a cheltuielor. Practic, vom intra într-o austeritate legală.

„Sunt trei deficite care au început să fie vizibile și care arată starea reală a economiei românești. România trăiește pe împrumuturi, tot e pe datorie. Știm asta din analiza indicatorilor. Deficitul bugetar e foarte mare, iar în spatele lui e un deficit structural pe care nu putem să-l evităm.

Există un deficit al contului curent care arată împrumuturi extrem de mari, care se apropie de cifra de 50% din PIB. După părerea mea, ele au depășit ieri, dar vor depăși sigur după aprobarea PNRR. Asta înseamnă că, conform legilor țării, Guvernul va trebui să ia măsuri de reducere a cheltuielor, deci intrăm într-o austeritate legală. În mod legal se vor tăia cheltuieli”, a continuat Coșea.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.