Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Dezvaluiri

Miron Cozma: „Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni”

Miron Cozma (66 de ani, condamnat pentru rolul jucat în Mineriadele din 1990 și 1991, a făcut dezvăluiri la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. Fostul lider sindical din Valea Jiului a vorbit despre culisele Mineriadelor de la începutul anilor 1990 și a mărturisit că își pusese în gând, la vremea respectivă, să-l împuște pe președintele Ion Iliescu la Palatul Cotroceni.

cozma

Miron Cozma a fost condamnat în anul 1999 la 18 ani de închisoare pentru rolul său în Mineriadele din 1990 și 1991. În ultimele zile ale ultimului său mandat de președinte al României, Ion Iliescu l-a grațiat, însă decizia de grațiere a fost revocată la scurt timp, în urma protestelor societății civile.

Miron Cosma a insistat că nu este vinovat de căderea guvernului Roman și l-a acuzat pe fostul președinte Ion Iliescu de moartea a 48 de mineri, ortaci de-ai lui Miron Cosma, la Cotroceni.

”Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu. Eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mișcare de stradă. Ca să redevină prim-ministru, ieșise Bogdan Hossu, Cartel Alfa și făcuseră marșuri la București împotriva guvernului. (…) Eu am avut 48 de mineri împușcați cu gloanțe de război la Cotroceni și la Guvern.

De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru? Eu l-am «arestat» pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împușcat minerii și nu vorbește nimeni despre asta! (…) Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne și chiar în locul lui Roman prim ministru. Să zică merci lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împușcam!”, a spus Miron Cozma, potrivit click.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.