Dezvaluiri

Mita in Justitie: Cum au mituit-o fratii interlopi Superman, Amar, Gilbert și Filozof pe judecătoarea Burlan-Pușcaș.

Frații interlopi supranumiți Superman, Amar, Gilbert și Filozof, au relatat în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) cum și-au cumpărat libertatea mituind-o pe fosta judecătoare Elena Burlan-Pușcăș, de la Tribunalul București.
Elena Burlan-Puscas

Judecătoarea Elena Burlan-Pușcăș, de la Tribunalul București, este judecată pentru că elibera interlopi în schimbul unor sume de bani. Ea a primit o condamnare, deja, la instanța de fond: 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

Fosta judecătoare a declarat apel, iar acesta se judecă la ÎCCJ.

Instanța supremă a audiat mai multe persoane în acest dosar, între care frații Florică Nicolae (zis Superman), Mihai Nicolae (zis Gilbert), Florin Nicolae (zis Filozof) şi Ion Nicolae (zis Amar).
Aceștia sunt denunțătorii care, în timpul cercetării, le-au relatat procurorilor cum au fost eliberați în schimbul unei sume de bani.

În instanță, ei au povestit că, imediat după arestare, un apropiat al judecătoarei le-a propus un „târg” de 50.000 de euro, în schimbul eliberării. Aceștia au plătit o primă tranșă, de 20.000 de euro, când au venit și primele eliberări.

Prețul libertății: 50.000 de euro pentru patru interlopi

Florin Nicolae (zis Filozof) a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor și alte fapte cu violență, însă a fost eliberat de judecătoarea Burlan. El a relatat în instanță de ce a depus un denunț la DNA pe numele acesteia.

„După condamnarea mea definitivă, au fost discuții cu mama. Spunea că merge la Poliție dacă Bera Silvia (femeia care le-a spus că-i poate scăpa de arest prin intermediul unei judecătoare – n. red.) nu-i dă banii. Am făcut denunțul doar în 2018 pentru că atunci am simțit nevoia. Am făcut denunțul atunci pentru că așa am simțit. Am zis «hai să vedem ce se întâmplă» și am fost la DNA, și am dat acele declarații”, a povestit interlopul Filozof.

Acesta a detaliat și pentru ce a înțeles familia să că plătește sumele considerabile de bani care le-au fost cerute: „Să mă scape de pușcărie. Când eram afară eu, erau frații mei la pușcărie. Stiu că primii bani au fost că să scăpăm de pușcărie, iar a doua tranșă, că să iasă frații mei care nu au ieșit prima oară. Nu mai știu. Ăia erau primii bani.

Știam că nu la Tribunal se termină treaba. Bera Gabriel ne-a dat asigurări prin mama, după a doua tranșă de 27.300 de euro, iar în prezența mea, Bera Silvia s-a exprimat că s-a rezolvat tot și nu mai trebuie niciun ban”. Un alt martor denunțător, Ion Nicolae (zis Amar), a povestit cum s-au dat banii pentru promisa eliberare a lui și a fraților săi.

„Prima oară când am fost arestat și a venit mama mea la penitenciar, am fost de acord cu ce mi-a spus ea. A fost o propunere a mamei. Erau foarte mulți bani. Prima dată când s-a pus problema că aș putea fi pus liber, am acceptat. Când am văzut că am fost păcălit – am executat și pedeapsa și s-a dus și terenul -, eu, personal, nu am mai putut face nimic.

Dacă mergeam peste Bera să iau banii, mă duceam iar la pușcărie. Mi-a părut sincer rău. Erau banii mamei mele. N-am fost la Bera Gabriel pentru că eu am mai fost arestat după acea primă arestare. Am fost luat pentru o tăinuire și am mai luat doi ani jumate. Am căzut iar și de aceea nu am mai ajuns la poliție. Am considerat familia Bera o familie bună. Ne știam din copilărie. Acum nu mai discut cu Bera Gabriel”, a spus denunțătorul Amar.

Fost judecătoare Elena Burlan-Pușcăș, cea mituită de interlopi, este soția fostului fotbalist Marcel Pușcăș, în prezent conducător de club.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.