Actualitate

Modificări majore în Sănătate. Ce se întâmplă cu concediile medicale pentru cadrele militare

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus recent în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care cadrele militare cu grad de ofițer, maistru militar sau subofițer, vor putea beneficia, în cazul unui accident de muncă, de un concediu medical suplimentar de peste un an, potrivit  transparentnews.ro

Condiţia pentru care proiectul de lege prevede acordarea acestui concediu este ca recuperarea să depăşească perioada maximă legală de 300 de zile

Concret, este vorba de 550 de zile, adică un an și jumătate, acordate în continuarea concediului medical inițial de 180 de zile și prevăzute de legislația în vigoare, respectiv în Hotărârea Guvernului nr. 270/1999.

Astfel, cadrele militare vor putea beneficia de un concediu medical 730 de zile, adică aproape doi ani.

Potrivit HG nr. 270/1999, cadrele militare au dreptul, în prezent, la concedii și scutiri medicale cu o durată maximă de 300 de zile. Depășirea implică pensionarea medicală a cadrului militar.

În concluzie, proiectul vizează majorarea concediilor de recuperare de care pot beneficia cadrele militare de la 120 de zile, la 550 de zile.

Pentru a fi acordate aceste concedii, comisiile de expertiză medico-militară trevuie să ajungă la concluzia că există șanse de recuperare după evoluția afecțiunilor cauzate de accidentele de muncă.

În altă ordine de idei, acordarea concediilor medicale de recuperare şi plata în continuare a drepturilor de soldă sau bănești pentru persoanele care vor putea beneficia de concedii medicale de până la 550 de zile, în continuarea celor 180 de zile acordate inițial, se vor face numai cu aprobarea conducătorilor ministerelor şi ai instituţiilor din sistemul apărării, ordinii publice, securității naţionale şi justiţiei.

Lucian Ionescu

 

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.