Actualitate

Moody’s a crescut ratingurile Alpha Bank pentru depozite

Agentia internationala de rating Moody’s a revizuit în creștere ratingurile pentru depozitele pe termen lung în lei și în valută ale Alpha Bank România, de la ”Ba3” la ”Ba2”, precum și calificativul pentru soliditate financiară (BCA) de la ”b2” la ”b1”, se arată într-un comunicat de presă remis de agenția de rating.

Perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbată de la pozitivă la stabilă. Decizia vine după revizuirea în creștere a ratingurilor băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE (ratingul pentru depozite revizuit în creștere la Caa1 stabil, de la Caa2 pozitiv; BCA revizuit în creștere la caa1, de la caa2).

Ratingul atribuit pentru profilul financiar al Alpha Bank România (ba2) reflectă solvabilitatea și profitabilitatea îmbunătățite, precum și reziliența demonstrată de-a lungul timpului, în ciuda dificultăților legate de finanțare și capitalizare cu care s-au confruntat băncile din Grecia.

Banca avea un nivel al creditelor neperformante de 5.95% la septembrie 2018, mult în scădere față de 13.3% la decembrie 2016 și în linie cu valoarea acestora la nivelul sistemului bancar românesc, de 5.6% la septembrie 2018.

The post Moody’s a crescut ratingurile Alpha Bank pentru depozite appeared first on Stiri Bancare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.