Actualitate

Motiunea de Cenzura. Paul Stanescu: Citu, sanse mari sa devina presedinte al Senatului. Premier va fi Bode sau Ciuca.

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a susținut, luni seara, că Florin Citu are șanse mari să preia funcția de președinte al Senatului după ce moțiunea de cenzura vă trece și vă fi numit un nou premier.

Stanescu: Noul premier vă fi „un Citu 2”: „Lucian Bode, Nicolae Ciucă sau alții”.

„Primul scenariu, cred că se vă întâmplă în proporție mare. După ce pica Guvernul, se merge la domnitorul nostru Iohannis și sigur vor veni cu alt premier și vor reface coaliția. Următorul premier vă fi un Citu 2. E normal că președintele partidului PNL să facă în partid nominalizarea de premier, nu cred că oamenii aia nu vor fi de acord.

Posibil să meargă Citu la Senat să dea Camera la USR, am informații vagi că trebuie să aibă o funcție în statul roman. O fi generalul Ciucă, Bode, alții, dar vă fi Citu 2”, a spus Stanescu, întrebat fiind ce se vă întâmplă după ce trece moțiunea.

„Al doilea scenariu, alegeri anticipate. Aici e vorba numai de voință politica în toate partidele, dar cheia este la Președinte. Dar eu nu cred că vă fi de acord. Într-o luna jumate maxim putem face anticipate. Daca mergem la anticipate, PNL nu vă avea cu 2 în fata, de aceea Iohannis nu o să vrea anticipate”, a mai spus Stanescu.

Președintele PNL, Florin Citu, a declarat luni că toate scenariile sunt pe masa daca moțiunea de cenzura vă trece de Parlament și a subliniat că liberalii vor avea întotdeauna o propunere de premier.

„De mâine, daca trece aceasta moțiune, așa cum v-am am spus, toate scenariile sunt pe masa, orice scenariu este pe masa. Mă voi uita către aceasta noua coaliție, condusa de PSD înțeleg, PSD-USR-AUR daca au un plan, eu sper că nu doar vor să dea jos Guvernul și după aceea să se uite cum tara rămâne în haos.

Vom vedea ce propunere vine de la aceasta noua majoritate și ne vom face și noi planul în funcție de aceasta. (…) Eu cred că vă fi totuși o propunere a PSD susținută de USR și AUR de premier și vom vedea”, a spus Citu, după ședință Biroului Executiv al PNL.

„Avem în Parlamentul României niste partide iresponsabile care arunca Romania în haos. Un partid care spune că depune moțiune de cenzura, dar nu vrea să meargă la guvernare, un partid care spune că votează o moțiune de cenzura împotrivă unui Guvern în care vrea după aceea să fie la guvernare și un partid de extremiști de care nu știe nimeni ce vrea.

PNL vă fi întotdeauna responsabil. Toate scenariile sunt pe masa după decizia de mâine, bineînțeles mai puțin acela de a colabora la guvernare cu USR. După decizia de mâine o colaborare cu USR vă fi imposibila din partea PNL. (…) Nominalizarea este decizia domnului președinte Klaus Iohannis”, a spus Citu.

Liderul liberalilor a fost întrebat și daca PNL ia în calcul să facă o noua propunere de premier, iar apoi să vina tot cu el că propunere, iar Citu a reiterat că orice scenariu este pe masa.

„PSD spune așa: incompetent ministrul Sănătății, incompetent ministrul Investițiilor, incompetent ministrul Transporturilor, incompetent ministrul Economiei, dar mâine USR, care a avut aceste mandate, spune așa, da, are dreptate PSD, incompetent – ministrul Investițiilor, incompetent – ministrul Transporturilor, deci Drula mâine vă vota împotrivă lui Drula.

Este o premiera în Romania. Dar asta îmi spune mie că am fost foarte indulgent și trebuia să-i dau afara mai devreme pe acești oameni daca ei spun că au fost incompetenți și votează pentru aceasta moțiune. Orice scenariu după ziua de mâine este pe masa”, a spus președintele PNL.

Citu a subliniat că PNL vă avea întotdeauna o propunere de premier.

„Vă fi o decizie a Biroului Politic National. (…) PNL a luat mai multe decizii. Președintele PNL este propunerea de premier, în rest vom discuta”, a spus Citu.

El a afirmat că nu are emoții cu privire la moțiunea de cenzura.

„Referitor la decizia de mâine, emoțiile nu trebuie să le am eu, responsabili sunt cei care vin cu aceasta decizie, aceasta coaliție a iresponsabililor, ei trebuie să răspundă în fata romanilor, nu mie. Romanii ar trebui să fie speriați, din păcate, că acești oameni vor să lase Romania fară Guvern, într-o perioada în care este nevoie de decizii și de un Guvern care să aloce resurse”, a afirmat Citu.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.