Actualitate

Mugur Isărescu îi pune la zid pe Iohannis și Orban! A spus adevărul despre economia României

Mugur Isărescu taie din avântul declarațiilor președintelui Klaus Iohannis și a Premierului Ludovic Orban despre starea economiei României. Guvernatorul BNR a declarat că economia nu este „nici în prăpastie, nici pe marginea ei”.Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că economia României nu este „nici în prăpastie, nici pe marginea ei”.

„Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

În acest context BNR a anunțat și prognoza de inflație pentru finalul acestui an, aceasta scăzând de la 4,2% la 3,8%. De asemenea și prognoza pentru decembrie 2020 a scăzut de la 3,4% la 3,1%.

Mugur Isărescu a mai spus că în ceea ce privește politica fiscală, va ajunge la o înțelegere cu noul Guvern PNL.

„Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus Guvernatorul BNR.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.