Actualitate

Municipiului Timişoara i-au fost aprobate 140.000.000 lei

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi, că au fost aprobate spre finanţare din fonduri europene şi proiectele de pe lista de rezervă, în valoare de aproape 140.000.000 de lei (circa 30.000.000 de euro), care vor fi folosiţi pentru extinderi de şcoli, pentru extinderea iluminatului în Parcul Botanic şi pentru o nouă etapă de înnoire a flotei de tramvaie.

„Avem o confirmare că am procedat foarte bine cu numărul mare de proiecte pe care le-am elaborat pentru finanţare pe fonduri europene şi am avut o listă cu proiecte de rezervă consistentă. Ni s-a comunicat că se trece la finanţarea şi a proiectelor de pe listele de rezervă, de pe axe POR”, a declarat, marţi, Nicolae Robu.

În acest sens, ADR Vest a aprobat Memorandumul pentru subcontractarea tuturor proiectelor aflate în rezervă pentru Axa 3, Axa 4, Axa 10, Axa 13- Programul Operaţional Regional (POR), urmând ca în perioada imediat următoare să se solicite clarificări în etapa de evaluare, selectare şi contractare.

Lista de rezervă cuprinde proiecte de aproximativ 140.000.000 de lei, între care lucrări de modernizare, extindere şi dotări la trei şcoli generale (40.000.000 de lei), extindere iluminat public în Parcul Botanic (3.820.894 de lei) şi înnoirea flotei de tramvaie (etapa a III-a, în valoare totală de 96.378.403 de lei).

Primele două tranşe pentru înnoirea flotei de tramvaie au fost deja aprobate.

Potrivit edilului Nicolae Robu, administraţia sa a elaborat şi a depus până la 29 martie 2019 un număr de 65 de proiecte spre finanţare europeană, în valoare totală de peste 480 de milioane de euro.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.