Actualitate

NBG scapă de creditele neperformante din România și Cipru. Banca Românească vinde un portofoliu în valoare de 200 de milioane euro, care include și garanții imobiliare

APS Holdings, liderul companiilor de recuperare creanțe din Europa , urmează să cumpere întregul portofoliu de credite neperformante ale National Bank of Greece din Cipru, potrivit unor surse citate de presa cipriotă.

Când a anunțat rezultatele din ultimele șase luni, conducerea National Bank of Greece a recunoscut că mai multe portofolii NPL sunt de vânzare – inclusiv unul cu NPL-uri cipriote a căror valoare nominală estimată este de 400 de milioane euro.

Anunțul NBG prevede și vânzarea unor credite neperformante de la subsidiara din România, Banca Românească

National Bank of Greece face curat în portofoliul de credite pentru a pregăti Banca Românească de vânzare.

Grupul NBG vrea să scape, în cel de-al patrulea trimestru al anului, de un portofoliu de “împrumuturi roșii” din România, cu o valoare totală de 200 de milioane euro, care include și garanții imobiliare.

Acordul de vanzare a creditelor neperformante cu APS este de așteptat să fie finalizat în următoarele trei luni, au precizat aceleași surse.

Mai exact, APS va achiziționa NPL-uri ale NBG în Cipru, care au fost transferate, temporar, către o companie filială separată înregistrată în Nicosia, CAC Coral Limited.

Banca din Ciprul a vândut recent un portofoliu în valoare nominală de 245 milioane euro către APS, care este aceeași companie care a preluat împrumuturile toxice ale Hellenic Bank în iulie 2017.

NBG confirmă vanzarea subsidiarelor din România, Cipru și Egipt

Cu toate acestea, Grupul NBG nu a anunțat nimic în legătură cu o procedură de vânzare a băncii bune din Cipru. Chiar dacă în cadrul rezultatelor din Semestrul I se menționează că „s-a ajuns la acordul de vanzare a filialelor noastre din România, Egipt și Cipru.”

Acesta poate fi un indiciu puternic că Grupul NBG este mai aproape ca niciodată să ajungă la un acord cu Astrobank, cu care a negociat luni întregi, pentru vânzarea filialei sale din Cipru.

The post NBG scapă de creditele neperformante din România și Cipru. Banca Românească vinde un portofoliu în valoare de 200 de milioane euro, care include și garanții imobiliare appeared first on Stiri Bancare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.