Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Sanatate

Nelu Tătaru: Propunere pentru Cîțu de vaccinare obligatorie pentru polițiști, pompieri, jandarmi sau profesori.

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat marți, 14 septembrie, la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, informează Digi24.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Florin Cîțu, a declarat marți, 14 septembrie, că va discuta cu șeful Guvernului despre introducerea vaccinării obligatorii pentru personale din domenii esențiale de activitate, cum ar fi profesorii, polițiștii, pompierii sau jandarmii.

“Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a declarat Nelu Tătaru la DigiFM, potrivit Ziare.com. Chestionat ce se va întâmpla dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru a transmis că se ia în calcul să i se interzică dreptul la muncă.

“În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”, a mai spus fostul ministru, potrivit surselor citate.

Obligativitatea vaccinării ar putea fi impusă și pentru persoanele vulnerable.

“În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a mai spus Tătaru. Alternativa la vaccinare ar putea fi testarea săptămânală, potrivit medicului.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.