Social Media

Nereguli la Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’, din Gorj

Reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) au aplicat două amenzi în valoare de 4.000 de lei în urma depistării unor nereguli la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.

Potrivit acesteia, au fost verificate cinci unităţi sanitare cu paturi: Spitalul Municipal Motru, Spitalul Orăşenesc Turceni, Spitalul Orăşenesc Novaci, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

„La Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’ din comuna Runcu au fost aplicate personalului medico-sanitar un avertisment şi două sancţiuni în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare specifice. Au fost efectuate şapte recontroale la punctele de recoltare a laboratoarelor de analiza medicale, un recontrol la Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu, trei recontroale la sesizări pe mediul de viaţă, un recontrol la Căminul de Bătrâni ‘Sf.Toma’ Novaci. Cu ocazia acestor recontroale s-a constatat remedierea deficienţelor pentru care s-au dat termene la controlul efectuat anterior”, a precizat Elena Piţian.

De asemenea, cadrele medico-sanitare de specialitate din cadrul SCSP au verificat modul în care se respectă normele igienico-sanitare privind sistemele de alimentare cu apa potabilă a populaţiei la instalaţia de apă CED Târgu-Cărbuneşti-Scoarţa-Copăcioasa. Nu au fost depistate neconformităţi, fiind recoltate probe de apă pentru analize microbiologice şi fizico-chimice.

Au fost rezolvate cinci sesizări pe mediul de viaţă al populaţiei şi o sesizare pe alimente, fiind date termene pentru remedierea deficienţelor constatate. Totodată, au fost verificate două şcoli gimnaziale şi trei grădiniţe cu program normal şi două chioşcuri din incinta unor unităţi…

 

Citeste continuarea AICI

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.