Actualitate

Nici după moarte nu are linişte. Hoţii i-au prădat mormântul. „Un om sănătos nu ar putea să facă asta”

 

Profanatorul de morminte a fost găsit de poliţiştii din Gorj. Este vorba despre un tânăr care a profanat mormântul unui tânăr de 18 ani din comuna Săulești, județul Gorj. Acesta este un vecin al băiatului, fără ocupație, care s-ar fi dat de gol, după ce a mers la magazin să schimbe 50 de lei, bani pe care îi furase din sicriu, potrivit  transparentnews.ro

Mormântul unui băiat de 18 ani a fost profanat la doar câteva zile după ce acesta a fost înmormântat. Hoții au crezut că găsesc aur, dar s-au înşelat.

Mădălin, băiatul care a fost tâlhărit după moarte, avea 18 ani.

Băiatul a fost răpus de cancer cu  doar câteva zile înainte de Revelion şi a fost înmormântat în prima zi a anului nou.

Mădălin provenea dintr-o familie cu o situație finaciară precară, de aceea nici nu a avut mari șanse în lupta cu necruțătoarea boală. Constantin Drăghici,  primarul comunei, a încercat să se implice și să îi ajute, însă băiatul a  fost răpus mult prea rapid de boală.

Familia îndurerată mergea la mormânt aproape în fiecare zi. Ultima dată când tatăl lui Mădalin a mers să îl viziteze a fost șocat de ce a găsit în cimitir. Mormântul fiului său era distrus, iar scriul deschis.

Șocat și revoltat a mers imediat la poliție pentru a reclama incidentul și a fost deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Săuleşti, cu privire la faptul că monumentul funerar unde a fost înhumat fiul său a fost deschis. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în noaptea de duminică spre luni, persoane necunoscute au deschis monumentul funerar în care se afla cadavrul unui tânăr de 18 ani, prin îndepărtarea plăcii de beton ce servea drept capac, sicriul fiind deschis”, a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Primarul Constantin Drăghici  a fost printre primii care a ajuns la mormânt și a observat că plăcile de beton erau îndepărtate și sicriul deschis.

Potrivit anchetatorilor, profanatorii căutau aur, însă nu au avut prea mare succes, așa că s-au mulțumit cu cei 50 de lei, pe care băiatul îi avea pe piept. El a fost îngropat în costum de mire și, conform tradiției, i s-au pus bani pe piept.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a fost dus vineri, la cimitir, pentru reconstituirea faptelor. El ar fi avut și doi complici.

„Cei care au făcut asta sunt extrem de periculoși pentru societate, dacă ai asemenea curaj să te bagi în mormânt, oamenii sunt periculoși. Dau dovadă de un curaj fantastic. Un om sănătos nu cred că ar putea să facă asta. Am rămas și eu șocat, să-l vezi desfăcut la piept. Sigur au fost doi, nu putea să îndepărteze placa un singur om”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săulești.

Suspectul ar fi mers, marți, la magazinul din localitate să schimbe bancnota de 50 de lei, luată din sicriu, care era ruptă, după care ar fi cheltuit banii într-un bar, pe băutură și țigări.

Lucian Ionescu

Cascada Bucias   

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.