Sanatate

Noile mutaţii ale coronavirusului bagă Franţa într-un nou lockdown și sperie Europa. În București a apărut un focar într-o școală

covid pacient

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică la postul BFM TV consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

”Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă (…) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, anticipează responsabilul francez.

El crede că apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus ”diabolic” reuşind să găsească noi forme de a ocoli noile metode de tratament.

În România acest mutant extrem de agresiv  a fost găsit la Giurgiu, la o persoană fără contacte cu altele venite din Marea Britanie, iar acum  a apărut un focar îngrijorător în București, capitala pregătindu-se pentru o așteptată relaxare și pentru deschiderea școlilor. Va mai fi valabilă decizia relaxării dacă noua tulpină ”care se răspândește cu o viteză uluitoare” se extinde și la noi? Mutațiile par a ocoli eficiența vaccinului, garantat pentru tulpina care a pus pe jar lumea până acum. Vor face față vaccinurile noilor avalanșe ale ”virusului inteligent”?  Noile tulpini ridică noi probleme în fața specialiștilor.

D. Dumitru, AMPress

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.