Actualitate

Noua metodă diabolică prin care escrocii îţi fură banii de pe card. Ce este „Bucla Libaneză”

 

Escrocii au găsit o nouă modalitate prin care îţi golesc cardul fără să-ţi dai seama. Hoţii folosesc mai nou metoda „Bucla Libaneză”, prin care operează direct la bancomat cu o tastatură falsă. Ce indicii oferă cifra cinci

Există numeroase motive pentru care ai putea să te neliniștești atunci când ai un card și îl folosești pentru a scoate, la nevoie, o sumă de bani dintr-un bancomat, potrivit transparentnews.ro

Retragerea banilor implică numeroase riscuri ce fac referire la infractorii care vă pot goli cardurile fără să vă dați seama.

Acești escroci au diverse modalități sigure prin care vă fură banii!

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.

„Bucla Libaneză” este un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un „binevoitor” care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.

Pentru a nu cădea în plasa diabolică a infractorilor, Poliția Română recomandă să:

  1. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!
  2. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
  3. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!
  4. Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!
  5. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
  6. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.
  7. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
  8. Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.