Sanatate

Noul anticorp impotriva Covid: Elveţienii au descoperit un anticorp eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus.

Cercetători de la Spitalul Universitar din Lausanne şi de la Şcoala Politehnică Federală din acest oraş elveţian au anunţat marţi, 12 octombrie, descoperirea unui anticorp monoclonal capabil să neutralizeze toate variantele de coronavirus, inclusiv varianta Delta.

Descoperirea ştiinţifică, publicată în revista specializată Cell Reports, a fost obţinută prin izolarea limfocitelor pacienţilor cu COVID-19. Noul anticorp este unul dintre cei mai puternici împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificaţi până în prezent, afirmă EPFL.

Conform explicaţiilor acestei instituţii, el blochează proteinele Spike şi împiedică astfel infectarea celulelor pulmonare, ceea ce opreşte procesul de replicare virală şi permite sistemului imunitar al pacientului să elimine coronavirusul din organism.

Cercetătorii elveţieni susţin că noul anticorp monoclonal este mai durabil, oferind protecţie timp de până la şase luni, faţă de 3-4 săptămâni în cazul altor anticorpi. Aceasta îl face să fie un tratament preventiv interesant pentru persoanele nevaccinate din categoriile de risc sau pentru persoanele vaccinate care nu au reuşit să producă un răspuns imunitar, semnalează universitatea elveţiană.

Pacienţii imunocompromişi, cei receptori ai unui transplant sau cei cu anumite tipuri de cancer vor putea fi protejaţi împotriva coronavirusului primind de două sau trei ori pe an injecţii cu acest anticorp, mai notează cercetătorii elveţieni.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.