duminică 23 septembrie 2018 3:20 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / O BACTERIE TERIBILĂ, prezentă în România. RISC DE CONTAMINARE. Ce au spus autorităţile despre PERICOLUL IMENS? Breaking news
Adpres Market

O BACTERIE TERIBILĂ, prezentă în România. RISC DE CONTAMINARE. Ce au spus autorităţile despre PERICOLUL IMENS? Breaking news

AdpresFM - Radio Online Stations  

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea Naționala Fitosanitară, a interzis intrarea în țară prin portul Constanța a unui vapor, sub pavilion Republica Moldova, cu 1100 tone de cartofi din Egipt după ce, în urma analizelor de laborator, a fost depistată prezența bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun).

Ministerul Agriculturii informează că în urma acțiunilor de control, inspectorii fitosanitari au depistat o cantitate de 1100 tone de cartofi de proveniență Egipt, care au primit interdicția de a intra în țară prin portul Constanța, deoarece, conform analizelor de laborator a fost depistată prezența bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun).

Tuberculii de cartof au fost prelevați în baza Deciziei de punere in aplicare a Comisiei din data de 29 noiembrie 2011 pentru autorizarea statelor membre în vederea adoptării provizorii a unor măsuri urgente împotriva răspândirii bacteriei Ralstonia solanacearum (Smith) Yabuuchi et al. provenind din Egipt.

Ministerul Agriculturii atenționează că “impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, având în vedere că la ora actuală nu există metodă chimică sau biologică pentru controlul acestui organism dăunător și, mai mult decât atât, ar exista riscul contaminării solului și a apelor de suprafață cu bacteria provenită din resturile rezultate în urma consumului cartofilor precum și din cartofii deteriorați și evacuați ca resturi menajere”.

În acest sens, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, „manifestă un interes deosebit pentru depistarea la timp a dăunătorilor, în vederea prevenirii răspândirii acestora, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă produse sigure consumului”.

Sursa:evz.ro

Articolul O BACTERIE TERIBILĂ, prezentă în România. RISC DE CONTAMINARE. Ce au spus autorităţile despre PERICOLUL IMENS? Breaking news apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com