Sanatate

O femeie oarbă şi-a recăpătat vederea în toiul Sărbătorilor. Miracolul a făcut înconjurul lumii

 

După aproape 50 de ani, o femeie oarbă care nu își văzuse, niciodată, soțul și copilul și-a recăpătat vederea.

Medicii la de Clinica de Oftalmologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi au realizat ceea ce puţini medici din lume ar fi putut să facă, potrivit  transparentnews.ro.

Doctorii au redat vederea unei femei de 50 de ani, după un transplant de cornee.

Operată pe 29 decembrie, femeia și-a privit chipul în oglindă pentru prima oară după 47 de ani. Avea doar trei ani când și-a pierdut vederea.

„Pacienta era nevăzătoare de la vârsta de trei ani, când a suferit arsuri la ambii ochi. Ieri, aceasta a văzut pentru prima dată. S-a privit în oglindă și a izbucnit în lacrimi. Și-a văzut totodată soțul și copilul, persoane apropiate pe care niciodată nu a avut șansa să le vadă până acum. Pentru personalul medical a fost un moment unic, un moment încărcat cu extrem de multă emoție. Să observi reacția unui om care vede pentru prima dată este un lucru extraordinar. Acum poate vedea cu 25 la sută din capacitatea totală, dar pe parcursul recuperării poate ajunge să vadă și 70, 80 la sută”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdanici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași

Scene greu de descris s-au petrecut în cabinet în momentul în care femeia s-a privit pentru prima dată, în oglindă.

Șocul său cel mai mare a fost când și-a văzut soțul și copilul.

Până atunci, nu a putut decât să îi mângâie și să își închipuie cum ar putea arăta.
Deşi a fost nevăzătoare, femeia s-a căsătorit cu bărbatul pe care l-a iubit fără să-l vadă vreodată și a dat naștere unui copil căruia nu i-a putut vedea vreodată privirea.

Chinul de jumătate de veac al femeii a luat sfârșit, după ce a primit corneea prelevată de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

„Evoluția post operatorie a pacientei este foarte bună, dar va mai avea nevoie de un transplant și la ochiul stâng. Pentru ochiul drept s-a realizat o intervenție complexă de transplant de cornee, de extracție și înlocuire a cristalinului. Reamintim că transplantul de cornee se poate realiza și de la pacienții decedați, cu acordul familiei”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU Smurd Iași.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.