Social Media

O fetiță de 10 ani a murit în Italia în urma unei provocări de pe TikTok.

Rețeaua de socializare TikTok nu a fost ferită de controverse în ultimii câțiva ani. Aplicația este blocata acum pentru minorii din Italia.

Mai multe țări au încercat să blocheze serviciile rețelei, iar câteva chiar au reușit să oblige compania ByteDance să își modifice politicile referitoare la moderarea de conținut, în special pentru utilizatorii minori. Italia a blocat temporar utilizarea TikTok pentru utilizatorii tineri, în urma unui caz tragic în care o fetiță de 10 ani a murit asfixiată în urma unei provocări de pe rețeaua de socializare.

Italia blochează accesul minorilor la TikTok în urma tragicului eveniment

Se pare că în ultimele câteva săptămâni, o provocare care implică asfixierea până la leșin a circulat pe TikTok, iar o fetiță din Italia a dorit să ia parte la acest fenomen viral folosind o curea pe care și-a înfășurat-o în jurul gâtului. Chiar dacă medicii au încercat să o resusciteze, aceasta a fost declarată în moarte clinică la spitalul din Palermo. Părinții au fost de acord ca organele fetiței să fie donate, raportează ANSA.

Aceștia spun că nu știau că fetița lor participă la provocări online pe TikTok, crezând că ea folosește această platformă în principal pentru dansuri și clipuri amuzante. ByteDance spune că nu a identificat încă conținutul care a dus la această situație pe platforma sa, însă ajută autoritățile să prevină alte astfel de cazuri:

„Siguranța comunității TikTok este prioritatea noastră absolută, iar din acest motiv nu permitem conținut care încurajează, glorifică sau promovează comportament care poate fi periculos”, au declarat reprezentanții rețelei de socializare.

Autoritatea pentru Protecția Datelor din Italia a anunțat că va bloca rețeaua de socializare din China până pe 15 februarie, iar de la acea dată, va trebui să se supună cerințelor guvernului. Astfel, până luna viitoare, utilizatorii minori nu vor putea accesa TikTok sau înregistra noi conturi pe această platformă.  sursa: The Guardian


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.