vineri 17 august 2018 7:20 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Story / O instanță din Franța a permis mențiunea „sex neutru” pe un certificat de naștere
Adpres Market
declaration-naissance-586x319

O instanță din Franța a permis mențiunea „sex neutru” pe un certificat de naștere

AdpresFM - Radio Online Stations  

O persoană intersexuală (cu caracteristici genitale, gonadale sau cromozomiale care nu îi permit să fie identificată nici ca bărbat, nici ca femeie) a obținut de la o instanță din Tours, centrul Franței, permisiunea ca pe certificatul său de naștere să fie menționat „sexul neutru”.

Potrivit cotidianului „20 Minutes”, citat de AFP, Înalta Curte din Tours a cerut registraturii din cadrul primăriei orașului să modifice datele de pe certificatul de naștere al unei persoane intersexuale înregistrate ca bărbat, într-o hotărâre pronunțată la 20 august 2015, relatează Agerpres.

„Pentru prima dată, un tribunal francez i-a permis unei persoane să se situeze în afara binomului masculin/feminin, solicitând registraturii din cadrul primăriei din Tours să schimbe certificatul de naștere pentru a fi menționat sexul neutru”, scrie 20 Minutes.

„Sexul care i-a fost atribuit la naștere pare o pură ficțiune (…) impusă de-a lungul întregii sale vieți”, a notat judecătorul în hotărârea sa, consultată de jurnaliștii de la „20 Minutes”.

„Deși nu se pune problema de a recunoaște existența unui ‘al treilea sex’, trebuie recunoscută imposibilitatea de a atribui persoanei unul dintre cele două sexe”, a adăugat magistratul.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com